Hoe krijg je vieze geur uit voetbalschoenen?

Hoe krijg je vieze geur uit voetbalschoenen?

Om deze reden geven wij je een aantal tips, zodat je nooit meer met naar zweet stinkende voetbalschoenen hoeft te spelen!

  1. Wassen met een speciaal wasmiddel tegen stinkende sportschoenen.
  2. Schoenendeo of spray.
  3. Een nachtje buiten laten staan.
  4. In de vriezer.
  5. Schillen.
  6. Baking soda en talkpoeder.

Hoe maak ik mijn voetbalschoenen schoon?

Verwijder al het zand, gras en klei met een borstel en spoel synthetische schoenen daarna af met water (bijvoorbeeld onder de douche). Echte leren schoenen mag je ook afspoelen onder water of borstel leren schoenen af. Als ze droog zijn vet ze regelmatig in met speciaal leervet of conditioner voor leer.

Kun je Nike schoenen in wasmachine doen?

De meeste schoenen kun je beter niet in de wasmachine of droger doen. Kwetsbare materialen kunnen in de wasmachine beschadigen en warmte kan schoenen vervormen. Van tijd tot tijd is het nodig om je inlegzolen schoon te maken. Verwijder de inlegzolen en volg dezelfde stappen als voor het schoonmaken van de buitenkant.

Hoe maak je Nike Air schoon?

Probeer het grovere vuil van je Nike Air Max af te peuteren, de kieren, groeven en naden kun je met een oude tandenborstel zo goed mogelijk schoonmaken. Gebruik een vochtige doek en een milde zeep om de bovenkant van de Air Max schoon te krijgen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen.

Kun je voetbalschoenen wassen in de wasmachine?

Doe je goede voetbalschoenen niet in de wasmachine, pasvorm is enorm belangrijk bij voetbalschoenen. Door het vele water en het vele ronddraaien gaat de binnenvoering van de schoen verschuiven. Hierdoor zal de schoen niet meer goed aanvoelen en lopen.

Hoe krijg je een zweetlucht uit schoenen?

Meng een paar eetlepels azijn met een kopje water in een kom. Maak twee doekjes ietwat vochtig met het mengsel en knijp ze zachtjes uit. Stop de vochtige doeken in je schoenen en laat ze een nachtje staan. ‘S ochtends haal je de doeken eruit en laat je de schoenen nog even luchten.

Kan ik voetbalschoenen in de wasmachine doen?

Doe je goede voetbalschoenen niet in de wasmachine, pasvorm is enorm belangrijk bij voetbalschoenen. Door het vele water en het vele ronddraaien gaat de binnenvoering van de schoen verschuiven.

Hoe maak je voetbalschoenen droog?

Een van de gemakkelijkste hulpmiddelen om je schoenen te drogen zijn kranten. Stop een aantal proppen krantenpapier in je doorweekte schoenen. De kranten nemen het vocht op en zorgen dat je schoenen dezelfde vorm houden. Voor je het weet kun je ze weer droog aan.

Hoe krijg je Nike schoenen weer wit?

Breng met een tandenborstel de witte tandpasta aan. Laat de tandpasta 10 minuten intrekken. Pak een vochtige doek en haal de tandpasta voorzichtig van je sneaker. Herhaal bovenstaande stappen totdat je sneakers weer wit zijn.

Kun je Nike Air wassen?

Ook de lijmlaag tussen het bovenwerk en de zool van je Nike Air Max kan niet tegen wassen in de wasmachine. Je kan je sneakers prima in vochtig weer dragen en een regenbuitje kunnen ze ook wel hebben, maar een wasbeurt in de machine is veel heftiger voor de verlijming dan een fikse regenbui.

Hoe krijg je Airforce weer wit?

Witte sneakers schoonmaken met tandpasta & afwasmiddel Mix een beetje afwasmiddel met wat water en poets de schoen vervolgens in kleine cirkelbewegingen. Het schuim kun je het beste verwijderen met een handdoek. Vervolgens herhaal je dit met tandpasta.