Hoe krijg je regenwormen in je tuin?

Hoe krijg je regenwormen in je tuin?

Strooi je wormenmest in je tuinaarde, dan draag je water naar de zee. In een gemiddelde tuingrond krioelen honderden wormen per kubieke meter. Die krijgen de slappe lach als ze je met een zak wormenmest zien aankomen. Die tuinwormen produceren namelijk met z’n allen meer poep dan een schap vol wormenmest-zakken.

Hoe kom ik aan regenwormen?

Neem een bakje of zakje mee van ongeveer 2 liter of meer (oude yoghurt emmertjes zijn heel geschikt). Je krijgt niet alleen wormen, maar ook het startmateriaal waarin ze zijn opgegroeid (dat zit boordevol waardevolle micro-organismen).

Hoe krijg ik wormen in de grond?

Je kan gewoon een put(je) graven die je afdekt, dus niet de bak letterlijk in de grond te plaatsen, alhowel dit ook een mogelijkheid is als je de bodem zou verwijderen. Deze zal wormen aantrekken als je wat geduld hebt of je kan er zelf een handvol in zetten.

Hoe krijg ik meer bodemleven?

Gezonde planten kunnen niet zonder een gezond bodemleven en het bodemleven kan niet zonder planten. De natuurlijke kringloop geeft de meest ideale omstandigheden. Door blad, snoeihout en ander organisch materiaal steeds weer terug te brengen in de kringloop wordt ook het bodemleven gestimuleerd en gevoed.

Waar kun je regenwormen vinden?

Wormen leven en werken het liefst in het duister. Tot aan het grondwater is hun werkterrein. Gangen tot een diepte van wel twee meter zijn geen uitzondering. Het meeste voedsel is in de bovenlaag van de bodem te vinden, dus daar houden ze zich ook het meeste op.

Waar kan je regenwormen vinden?

Een goede plek om naar wormen te graven is nabij een beek of waterbron.

  • Je kunt ook proberen te graven in een gemeentetuin of een bos, maar vermijd het graven in provĂ© velden, golfterreinen en publieke parken.
  • Wees zo stil mogelijk, zodat de trillingen die je veroorzaakt de wormen niet afschrikt.

Waar vind je wormen?

Wormen leven en werken in de bovenste laag van de grond tot aan het grondwater, in de deze grondlaag vinden ze het meeste voedsel en hier zetten ze dood organisch materiaal om in humus. De hoopjes uitwerpselen die je op de grond vindt zijn van de dauwpier of regenworm.