Hoe krijg je kunstgras strak?

Hoe krijg je kunstgras strak?

Dit zandbed dient goed aangetrild te worden met een trilplaat en daarna geëgaliseerd met een uitvlaklat. Dit zorgt ervoor dat het kunstgras strak en mooi gelegd kan worden.

Wat zijn de nadelen van kunstgras?

Waarom geen kunstgras, de nadelen:

  • Het is duurder in aanschaf en aanleg dan een gewoon gazon.
  • Kunstgras belast het milieu meer dan echt gras.
  • Bij kunstgras in de schaduw kun je nog steeds last hebben van algen en mos.
  • Kunstgras kun je platlopen en voelt niet lekker aan je voeten.

Hoe hoog moet kunstgras liggen?

Hoogte van kunstgras: 20 tot en met 25 millimeter Wel zijn vuiltjes, zoals losse bladeren, weer lastiger te verwijderen van hoog kunstgras.

Hoe krijg je kunstgras omhoog?

Om deze weer omhoog te krijgen, borstelt u na verloop van tijd het kunstgras op en strooit het in met speciaal instrooizand. Dit kunt u doen met een bezem. Hoe vaak u het kunstgras moet borstelen en instrooien is afhankelijk van het gebruik, maar ook van het type kunstgras.

Hoe diep uitgraven voor kunstgras?

Voordat je kunstgras legt, moet eerst de grond goed worden voorbereid. Dit doe je door het oude gras, bloemen en/of planten tot 10 cm diep uit te graven. Breng vervolgens een laag zand van 5 tot 6 cm dik aan. Zorg dat de oppervlakte egaal en waterpas is.

Waar moet je op letten bij het kopen van kunstgras?

Topkwaliteit kunstgras kopen waar op letten?

  • Goede vezelstructuur, stevig vastgelijmd op de ondergrond. (
  • De grasvezels zijn zeer natuurgetrouw nagemaakt.
  • Kunstgras hoge kwaliteit gaat langer mee, is duurzamer dan de goedkopere varianten.
  • Verschillende kleuren en lengtes van grassprieten.

Hoeveel afgraven voor kunstgras?

Zorg dat u de grond waar het kunstgras op komt te liggen ongeveer 8 cm diep uitgraaft. Denk ook aan de plek waar de kantopsluiting komt te liggen. Dit is een afscheiding die ervoor zal zorgen dat het kunstgras en de ondergrond op zijn plaats blijft en het kunstgras niet in contact komt met onkruid.

Wat moet je onder kunstgras leggen?

Wij raden aan om onder het kunstgras een kunstgras zandbad van 3 tot 5 cm straatzand, rijnzand, instrooizand of brekerszand te leggen. Als de huidige grond slecht water afvoert, is het verstandig om een laag van 10 tot 15 cm aan te brengen. Het is ook mogelijk om een ondergrond van gebroken puin of lavazand te maken.

Hoe kunstgras zand instrooien?

Om dit proces makkelijker te maken geven wij het advies om het kunstgras vanaf +/- 25 mm in te strooien met silica zand. Belangrijk: om de kunstgrasvezels te ondersteunen of de kunstgrasmat te verzwaren voor extra stabiliteit, gebruiken wij silica zand. Silicazand is fijnkorrelig, natuurlijk en uiterst zuiver zand.