Inhoudsopgave
Hoe komt het dat iemand in zijn wantrouwen blijft hangen?
Oorzaak achterdochtig zijn en mensen wantrouwen Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de oorzaak van jouw wantrouwen. Vaak zijn dit negatieve ervaringen uit het verleden. Fysiek en verbaal geweld, misbruik, verwaarlozing, pesten, en andere trauma’s kunnen diepe wonden achterlaten.
Hoe stoppen met wantrouwen?
De ideale oplossing om achterdocht te verminderen, is erover te praten. Praat daarom met je partner, vrienden en familieleden waarover je wantrouwig bent. Je moet elkaar kunnen vertrouwen om de dialoog aan te gaan. Toch is dit de beste manier om de achterdocht te verminderen.
Hoe laat je iemand je vertrouwen?
Zó leer je hoe je mensen weer kunt vertrouwen
- Je toekomst is anders dan je verleden. Je verleden staat niet gelijk aan je toekomst.
- Ken je overtuigingen over anderen. Waar je in gelooft kan je vooruithelpen of tegenhouden.
- Vertrouw jezelf.
- Begrijp dat het niet jouw schuld is.
- Verzorg jezelf.
Wat te doen bij geen vertrouwen?
Met deze vijf tips lukt het je wel om het vertrouwen op te bouwen.
- 1 Terug naar het verleden. De eerste stap: ga terug in het verleden en denk na waarom er tussen jullie geen vertrouwen is.
- 2 Communiceer je grenzen. Stel samen grenzen op.
- 3 Wees empatisch.
- 4 Angst bestrijden.
- 5 Onderhouden van de relatie.
Hoe weet je of je mentaal sterk bent?
Mentaal sterk zijn betekent niet dat je je emoties uitschakelt. Het gaat er juist om dat je je in evenwicht bent, op zowel emotioneel gebied als verstandelijk gebied. Het gaat erom dat je om kunt gaan met gevoelens en weet wanneer je naar je gevoelens handelt en wanneer naar wat je hoofd je ingeeft.
Hoe maakt een mens keuzes?
Volgens het boek ‘Choice Theory’ van William Glasser zijn er vijf basisredenen om keuzes te maken. Dit zijn de volgende menselijke behoeftes: overleving, liefde en erbij horen, macht, vrijheid en plezier. Klinkt logisch, als je het nagaat.