Inhoudsopgave
Hoe komt een BV tot stand?
Voor de oprichting van een bv moet u naar de notaris. De notaris stelt de notariële akte op met daarin de statuten. De notaris verzorgt vervolgens meestal de inschrijving van uw bv in het Handelsregister van KVK. Alle bestuurders worden ingeschreven in het Handelsregister.
Wie is de eigenaar van een BV?
Aandeelhouders zijn de werkelijke eigenaar van de besloten vennootschap. Zij hebben geld ingelegd en hiermee aandelen gekocht. Elk aandeel is een percentage van eigendom. Een bv kan dus meerdere eigenaren hebben, maar indien één persoon alle aandelen heeft, ook maar één eigenaar hebben.
Hoeveel oprichters NV?
Typerende kenmerken van de nv De nv is de meest geschikte vennootschap wanneer er veel aandeelhouders/vennoten zijn die elkaar niet hoeven te kennen. Net als bij de bvba zijn ook minimum twee oprichters nodig.
Hoe stap je uit een BV?
Als een van de aandeelhouders weg wil, of weg moet, zijn er afhankelijk van de aard van het conflict en hoe hoog het is opgelopen, verschillende mogelijkheden: Overdracht van aandelen. Als een van de aandeelhouders uit de vennootschap wil stappen kan deze zijn aandelen verkopen en aftreden als statutair bestuurder.
Hoe uit een BV stappen?
Hoe ga je te werk?
- Lees aandachtig de statuten van de vennootschap en kijk of er een specifieke procedure is voor de overdracht van aandelen.
- Breng de andere aandeelhouders op de hoogte van je wens om de onderneming te verlaten door, indien nodig, de procedure te respecteren die in de statuten zou zijn voorzien.
Heeft een BV een directie?
In een BV wordt uitdrukkelijk van het bestuur/de directie verlangd dat ze het doel van de onderneming dient (namelijk winst maken). Aandeelhouders kunnen verschillende belangen hebben, waarbij het accent meer dan wel minder op winst kan liggen.
Hoe kan ik zien wie de eigenaar is van een bedrijf?
Iedereen mag een uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel opvragen. In het uittreksel staat wie de aandeelhouders zijn. Je kunt ook tot een bepaalde hoogte concernrelaties inzien, dus hoe de moedermaatschappij en dochtermaatschappij verhoudingen zijn binnen een groep van vennootschappen.