Hoe komen konijnen op Terschelling?

Hoe komen konijnen op Terschelling?

Aan de verspreiding is weinig te doen, dit gebeurt namelijk door insecten.

Wat eten konijnen in de duinen?

Het konijn is een planteneter en eet bij voorkeur grassen, kruiden loten van jonge struiken en boompjes en akkergewassen. Ze eten vooral de eiwitrijke en licht verteerbare delen. In de winter schakelen ze over op bast.

Waar zijn de konijnen op Texel?

Het is allesbehalve een vrolijk paastafereel: in de Eierlandse Duinen liggen veel dode konijnen. Dat is geen prettig gezicht maar toch kiezen we ervoor de dode dieren te laten liggen. De kadavers van de konijnen zijn voor andere soorten namelijk weer een belangrijke bron van voedsel.

Wat zijn de meest voorkomende ziektes voor konijnen?

Konijn – Meest voorkomende ziektes. Konijnen en andere kleine dieren kunnen minder weerstand bieden tegen ziekte. Controleer dagelijks de konijnen op symptomen of andere afwijkingen van ziekte en schakel tijdig de dierenarts in om erger te voorkomen. Vliegenmaden (myasis) worden in de zomer gezien bij dieren met een vervuilde vacht door

Lees ook:   Waarom yoghurt na het eten?

Hoe kunnen konijnen een poot breken?

Gebroken poot: Konijnen kunnen helaas ook een pootje breken. Op die poten kunnen konijnen gelukkig nog goed leven, zeker als het geamputeerde pootje een voorpoot betreft. Met de achterpoten is aanpassen dat er nog maar één poot is een stuk lastiger, maar niet onmogelijk.

Wat is de pijn van het konijn?

Door de pijn zal het konijn minder actief worden en minder gaan eten. Als het zeer ernstig is kan het konijn gaan kwijlen, hangende oren, een hangende lip of ooglid krijgen. Symptomen: schudden met het hoofd, krabbelen aan de oren, minder actief, minder eten. Zeer ernstig: Kwijlen, hangende oren, hangende lip of ooglid.

Wat kunt u merken als het konijn stil in het hoekje zit?

U kunt merken dat: 1 het konijn stil in een hoekje zit; 2 niet wilt eten; 3 een dikker buikje krijgt; 4 gaat knarsetanden van pijn; 5 de buik borrelt heel hard of is juist doodstil.

Lees ook:   Hoe lang heeft een baby nodig om in slaap te vallen?