Inhoudsopgave
Hoe komen er Rioolvliegjes in huis?
Ze zoeken dan plekken in of rond je woning op waar rottend, vochtig, organisch restafval ligt. Daar leggen zij dan eitjes in. Hoe warmer het is, hoe sneller deze eitjes uitkomen. Verstopte putjes, leidingen of afvoeren, ondergelopen kruipruimtes en rioolproblemen trekken meestal rioolvliegjes aan als vliegen op honing.
Kun je ziek worden van Rioolvliegjes?
Het vervelende van rioolvliegjes is dat u er ziek van kan worden. Deze rioolvliegen voeden zich namelijk met schimmels en bacteriën. Deze insecten verspreiden de bacteriën door de hele woning waardoor ze zo ziektes verspreiden.
Waar komen zwarte motjes vandaan?
Zij komen vooral op (defecte) leidingen af, bijvoorbeeld bij rioolproblemen. Bij een lekkende gootsteen of een verstopt toilet heb je dus eerder kans dat ze in je huis of in je bedrijf voorkomen.
Wat moet ik doen met vliegjes in de wc?
Latrinevliegjes bestrijden met spray Wat kunt u mogelijk nog verder doen tegen rioolvliegjes ofwel latrinevliegjes? U kunt in de winkel een spray tegen vliegende insecten kopen en dat gebruiken, maar ook dit biedt helaas maar een tijdelijke oplossing, net zoals de vliegenmepper of de stofzuiger.
Wat werkt tegen Rioolvliegjes?
Wat werkt tegen rioolvliegjes? 5 tips
- Verwijder stilstaand water. Stilstaand water vind je in emmers, regentonnen of plantenbakken, na een regenbui of storm.
- Verwijder rottend organisch afval uit afvoeren.
- Rioolvliegjes verwijderen met spray.
- Zuig vliegjes op met de stofzuiger.
- Los rioolproblemen zo snel mogelijk op.
Wat zijn Rioolvliegen?
Rioolvliegjes worden ook wel motmuggen, latrinevliegjes of aalputmotjes genoemd. En nee, het zijn geen vliegen: het gaat hier om een muggensoort! Rioolvliegjes levens van vocht en rottend organisch afval en kunnen allerlei bacteriën verspreiden.
Waar kunnen motten vandaan komen?
Als je een kleermot binnen ziet vliegen, is de kans groot dat dit insect eitjes op jouw kleding of stoffen heeft gelegd. De motten knabbelen niet zelf aan je kleding, stoffen of tapijt: dat doen hun larven. Zij leven van de eiwitten in dierlijke materialen als wol, leer, bont, zijde of veren.