Hoe kom je van bramenstruiken af?
Plaats een herbicide in de aarde. Dit kan de bramenstruiken doden. Giet een azijnmengsel van 1/2 water, 1/4 azijn en 1/4 zout aan de basis van de bramenstruiken om de groei op de lange termijn groei te stoppen. Wees je ervan bewust dat azijn niet alleen voor de braam, maar ook voor andere planten schadelijk is.
Kun je bramen altijd eten?
Bramen, frambozen en bosbessen: hartstikke lekker natuurlijk. Misschien wist je het niet, maar zelf plukken mag niet en kan gevaarlijk zijn. Vooral in Zuid-Limburg loop je dan risico om besmet te raken met vossenlintworm. Pluk ze daarom niet.
Hoe kom ik van brandnetels af?
Wat te doen tegen brandnetels
- Handmatig. Trek goede (rubberen, de irriterende haren gaan door stof heen) handschoenen aan en begin eerst met het verwijderen van de planten zelf.
- Tuinklauw, schoffelen of steekschop. Er is veel gereedschap dat kan helpen met het verwijderen van de brandnetel.
- Bodem bedekken.
- Eten.
Welke insecten eten bramen?
Niet alleen voor mensen is de braamstruik in trek, de bloemen bieden nectar en stuifmeel voor zweefvliegen, kevers, bijen en hommels. In en op de bladeren en stengels leven roesten (een soort schimmels), diverse kever- en vlindersoorten, mineerwespen, galwespen en vele andere wespensoorten.
Waarom mag je bramen niet meer plukken?
Bramen plukken en bessen verzamelen is een leuke bezigheid, maar wie niet oppast, kan er een dikke prent (104 euro) mee krijgen. Officieel valt het plukken van bramen immers onder stroperij en is het bij wet verboden. Volgens Staatsbosbeheer krijgen mensen die wildplukken een boete van 104 euro.
Hoe snoei je een bramenstruik?
Na de oogst (of tot begin winter) kun je bramen en frambozen snoeien: knip alle stengels die vruchten gaven laag bij de grond weg. Bind dan meteen de nieuw gevormde eenjarige stengels van dat seizoen aan.