Hoe kom je achter zwangerschapsdiabetes?

Hoe kom je achter zwangerschapsdiabetes?

Soms heb je een verhoogd risico op zwangerschapsdiabetes. Hieronder staan een aantal risicofactoren opgesomd: (Zwaar) overgewicht of obesitas bij de moeder (BMI meer dan 30) Te snelle groei van de baby.

Wat voel je bij zwangerschapsdiabetes?

Zwangerschapsdiabetes kun je opmerken doordat je veel dorst hebt, veel moet plassen, vermoeid bent of doordat je kind veel groter is dan normaal voor dat moment in de zwangerschap. Maar vaak merk je het niet.

Kan zwangerschapsdiabetes verdwijnen tijdens zwangerschap?

Zwangerschapsdiabetes (ook wel zwangerschapssuiker genoemd en officiƫle naam Diabetes Gravidarum) ontstaat meestal na de 20e week van de zwangerschap. Zwangerschapsdiabetes komt voor bij 1 op de 20 zwangerschappen en kan goed behandeld worden. Meestal verdwijnt de diabetes na de bevalling.

Wat gebeurt er meestal na de zwangerschap met de diabetes en wat zijn de gevolgen op de langere termijn?

Veel vrouwen met diabetes krijgen een grote baby door te hoge bloedglucosewaarden tijdens de zwangerschap. De bevalling wordt daarom meestal in week 38 of week 39 ingeleid. Dan groeit je baby niet nog groter. Verder heb je meer kans op een keizersnee.

Kan een zwangerschapsdiabetes aanleiding geven?

Zwangerschapsdiabetes kan (onbehandeld) wel aanleiding geven tot: 1 Een te zware baby. Dit vergroot de kans op problemen bij de bevalling (zoals keizersnede, schouderontwrichting). 2 Hypoglycemie bij uw baby kort na de bevalling. 3 Onrijpheid van de lever van de baby kan leiden tot geelzucht.

Heb je al eerder zwangerschapsdiabetes gehad?

Heb je al eerder zwangerschapsdiabetes gehad, dan krijg je soms eerder een test (bij 16 tot 18 weken). Behandeling van zwangerschapsdiabetes. Vrouwen met zwangerschapsdiabetes krijgen meestal het advies om de koolhydraten die ze eten meer over de dag te verdelen en suikerrijke producten te laten staan.

Welke voedingsadviezen zijn belangrijk bij zwangerschapsdiabetes?

De belangrijkste voedingsadviezen bij zwangerschapsdiabetes zijn: 1. Vermijd snelle, vloeibare suikers Snelle, vloeibare suikers zijn bijvoorbeeld frisdrank, limonade, vruchtensappen en suiker in koffie en thee.