Hoe kies je een aankoopmakelaar?

Hoe kies je een aankoopmakelaar?

Je leest hier wat je kan doen om de beste keuze te kunnen maken.

  1. Aankoopmakelaar kiezen: niet direct de eerste optie.
  2. Bedenk aan welke eisen de makelaar moet voldoen.
  3. Vergelijk de makelaarskosten.
  4. Check of de makelaar aangesloten is bij een brancheorganisatie.
  5. Vraag rond in je omgeving naar ervaringen.

Kan je 2 makelaars hebben?

Mag ik mijn huis te koop zetten bij 2 makelaars? In andere landen is het inschakelen van meerdere makelaars voor dezelfde verkoop de normaalste zaak van de wereld. In Nederland is het dat echter niet. Niet omdat het bij wet verboden is – integendeel; je mag zelfs zoveel makelaars bij een verkoop betrekken als je wilt.

Hoe kies ik een immokantoor?

Hoe kies ik als verkoper het juiste immokantoor?

  1. Een goede vertrouwensband, zakelijk en professioneel met een menselijke “FEEL”.
  2. Een correct en uitvoerig onderbouwd schattingsverslag van de waarde van jouw eigendom.
  3. 3 . Goeie afspraken maken tevreden klanten.
Lees ook:   Hoe schrijf je in braille?

Kan je onderhandelen met een makelaar?

Ja, een courtage van een makelaar is onderhandelbaar. Dat wil zeggen: als een makelaar 1,5% courtage vraagt voor de verkoop van uw woning, dan is er ruimte om daarover te onderhandelen. Het courtagevoorstel van een makelaar is enkel een voorstel.

Is een makelaar betrouwbaar?

Makelaars zijn onbetrouwbare oplichters die veel te hoge prijzen rekenen voor hun diensten en alleen maar op hun eigen gewin uit zijn. Toch? Nou, natuurlijk zitten die ertussen, net als in elk vrij beroep. Maar het vinden van een betrouwbare makelaar is niet moeilijk, want daar zijn er gelukkig genoeg van.

Heb je met een aankoopmakelaar meer kans?

Een aankoopmakelaar, bijvoorbeeld van NVM, biedt niet alleen zekerheid, maar ook andere voordelen waardoor je meer kans maakt om een huis te kopen in een krappe markt.

Is een aankoopmakelaar echt nodig?

Een aankoopmakelaar is niet verplicht, maar kan handig zijn in bepaalde situaties. Bijvoorbeeld: Als je te weinig tijd hebt om zelf op woningjacht te gaan. Als je niet weet waar je op moet letten bij de bezichtiging van een huis.

Lees ook:   Wat zegt de Bijbel over niet kunnen slapen?

Waarom kiezen voor een makelaar?

Een makelaar zorgt ervoor dat je een huis voor een redelijke prijs koopt en genoeg krijgt voor je huidige woning. Wanneer je kiest voor een makelaar, kies je voor kwaliteit en deskundigheid. Een makelaar uit jouw regio kent als geen ander de lokale huizenmarkt en is bekend met de regelgeving.

Waarom werken met een makelaar?

Vastgoedmakelaars kunnen een grote juridische en fiscale kennis voorleggen. Ze kennen de markt, en weten welke attesten en certificaten nodig zijn. · De hulp van een vastgoedmakelaar biedt meer zekerheid voor een correcte prijsbepaling. · Een vastgoedmakelaar heeft een correcte kijk op de waarde van vastgoed.