Hoe kan je op zwart papier printen?

Hoe kan je op zwart papier printen?

De mogelijkheden verschillen per papierkleur. Zo kun je bijvoorbeeld zwart papier niet met zwarte inkt bedrukken, maar wel uitstekend met witte inkt. Belangrijk om te weten is dat wanneer je kiest voor het toepassen van een full-colour bedrukking op een gekleurd papiersoort, de kleuren iets anders uit kunnen vallen.

Hoe print ik witte letters op zwart papier?

Printen met wit opent een scala aan mogelijkheden voor het maken van prints. Het leuke aan printen met wit is dat je naast CMYK-kleuren ook met witte inkt kunt printen, waardoor er op zwart papier, gekleurd papier, transparant papier en overhead sheets allerlei nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Wat is een digitale print?

Digitaal drukwerk is drukwerk waarbij geen drukplaat nodig is (in tegenstelling tot offset drukwerk). Een drukgereed PDF-bestand wordt door de drukker op drukvellen geplaatst, waarna deze naar een digitale pers worden gestuurd. Deze leest de bestanden in en vervolgens worden deze op bepaalde formaten vellen afgedrukt.

Wat is een hoogdruk?

boekdruk. grafische techniek waarbij de af te drukken lijnen, vlakken en tekens in reliëf boven op een drukplaat of drukrol liggen en door inkt op de verhoogde delen worden overgebracht op het te bedrukken materiaal; boekdruk. Voorbeelden: Hoogdruk is de overkoepelende naam van een aantal grafische technieken.

Wat is de oudste druktechniek?

De oudste druktechniek is de hoogdruk, ook wel typo genoemd. Het eenvoudigste voorbeeld van hoogdruk is een stempel. Om de drukvorm te maken, haal je de delen die geen inkt mogen krijgen weg, bijvoorbeeld door ze uit te snijden, te frezen of te gutsen. Wat overblijft, ligt hoger en dient om te drukken.

Wat is de waarde van een litho?

De prijs of schatting van een originele litho hangt allereerst af van de kunstenaar, de omvang, de periode of de datum van het werk, maar ook de aanwezigheid van de handtekening van de kunstenaar, het aantal verspreide exemplaren (en dus de zeldzaamheid) en natuurlijk de staat van behoud.

Wie maakte er gebruik van hoogdruk?

De eerste tijd werd als drukplaat een speciale steensoort gebruikt, de Solnhofener kalksteen. De uitvinder van deze techniek was Alois Senefelder (Praag, 1772 – 26 februari 1834), die in 1818 zijn boek Volständiges Lehrbuch der Lithografie und des Steindrucks uitgaf.

Hoe werkt hoogdruk?

Hoogdruk is de overkoepelende naam van een aantal grafische technieken. Hoogdruk kenmerkt zich doordat de drukinkt zich voor het afdrukken op de verhoogde gedeelten van de drukvorm bevindt. Voorbeelden zijn de stempel, houtgravure, houtsnede, linosnede en de kartondruk, boekdruk en flexografie.

Hoe herken je diepdruk?

Diepdruk is (met een loep) te herkennen aan de gekartelde letters omdat het hele beeld, dus ook de tekst, door ronde (of vierkante) rasternapjes wordt opgebouwd. Er zijn in het verleden onder meer fotoboeken met vellendiepdruk gemaakt.

Hoe maak je een afdruk met hoogdruk?

Het vel drukpapier leg je er boven op. Je kunt de afbeelding afwrijven met een lepel of afdrukken onder een drukpers. De afbeelding op de afdruk zal altijd spiegelbeeldig zijn ten aanzien van je drukvorm. Er is verschil of je uit hout of linoleum je drukplaat steekt.