Hoe kan ik zien of mijn duim is gebroken?

Hoe kan ik zien of mijn duim is gebroken?

Symptomen gebroken duim

  1. Gevoelloosheid in de duim.
  2. Bewegingsbeperking in de duim.
  3. Zwelling.
  4. Pijn in de duim.

Heb ik een gekneusde duim?

Er ontstaat pijn, zwelling en bewegingsbeperking rond het duimgewricht. Vooral bewegingen in dit gewricht zijn pijnlijk. Er ontstaat een bloeduitstorting en een zwelling van de duimmuis. Bij rek van het bandje is er meestal forse pijn zonder duidelijke instabiliteit van dit gewricht.

Wat moet je doen als je duim verstuikt is?

Leg bij gebruik van een kompres of ijszak een washandje of doekje ertussen. Door het gekwetste lichaamsdeel omhoog te houden, verminderen zwelling en pijn. Geef het lichaamsdeel rust en beweeg dit zo weinig mogelijk. Ook voor blauwe plekken helpt rust het beste.

Kan je je duim bewegen als die gebroken is?

Zonder enige behandeling zal de gebroken vinger stijf en pijnlijk worden, ook kan het zijn dat de vinger een tijdje dik blijft. De belangrijkste tekenen van een gebroken vinger zijn zwelling, gevoeligheid, onvermogen hem te bewegen en er kan een vervorming plaatsvinden.

Hoe verbind je een gekneusde duim?

Pak een stuk tape van 18 centimeter en zorg ervoor dat de uiteinden op de bovenkant van de duim beginnen. De splitsing van de tape moet eindigen ter hoogte van het achterste gewricht. Vouw beide stroken links en rechts om de duim heen. Maak de rest van de tape, over het polsgewricht, tot aan de zijkant van de arm vast.

Hoe lang duurt verzwikking?

Een verzwikte enkel wordt vaak vanzelf beter. De eerste dagen kan de enkel veel pijn doen en erg dik zijn. Lopen gaat dan moeilijk. Na een paar dagen tot een week wordt de pijn minder en kunt u weer iets beter staan en lopen.

Hoe lang duurt een zware verstuiking?

Normaal gesproken kunnen mensen met een verstuikte enkel na een tot twee weken weer lopen. Vrijwel iedereen functioneert na zes tot acht weken weer normaal en kan na acht tot twaalf weken weer sporten. Een enkelbandblessure kán chronisch worden. Je enkel blijft dan pijnlijk en instabiel.