Hoe kan ik mijn slimme gasmeter aflezen?

Hoe kan ik mijn slimme gasmeter aflezen?

Digitale gasmeter (slimme meter) Wil je toch je meterstanden bekijken? Dan kan dit altijd op het display van de meter. Bij sommige slimme meters verschijnt de stand automatisch in beeld. Bij andere meters moet je eerst op een knopje drukken.

Hoe een digitale elektriciteitsmeter aflezen?

Wel, je leest je digitale meters als volgt:

  1. De code 1.8.1 geeft je verbruik tijdens de dag weer.
  2. De code 1.8.2 geeft je verbruik tijdens de nacht weer.
  3. De code 2.8.1 geeft de opbrengst van je zonnepanelen tijdens de dag.
  4. De code 2.8.2 geeft de opbrengst van je zonnepanelen tijden avond/nacht.

Waar kan ik mijn gasverbruik zien?

Wil je graag je energieverbruik opvolgen, dan kan je dit doen op Mijn Fluvius, de gratis online toepassing van Fluvius. Daar kan je elke dag een nieuwe update van je energieverbruik raadplegen. Je vindt er je verbruiksgegevens voor zowel elektriciteit als aardgas.

Hoe digitale elektriciteitsmeter aflezen?

Wat betekent 1.8 0 op digitale meter?

Als je enkelvoudig uurtarief hebt, tellen we achter- af beide meterstanden op. Je kunt je totale afname en injectie ook raadplegen via de display 1.8.0 en 2.8.0. De uren waarop we overschakelen tussen dag- en nachttarief verschillen volgens je woonplaats.

Hoe stuurt digitale meter gegevens door?

Om hun gegevens door te sturen, maken de meters gebruik van het elektriciteits- net, want alle woningen zijn via het stroomnet verbonden. Om dat mogelijk te maken, ontwikkelde Eandis een uniek systeem dat alle ruis en storende signalen kan filteren.

Wat is de prijs van 1 m3 gas?

In augustus 2021 was de gemiddelde gasprijs 42,15 eurocent per m3 gas. In oktober is dit gestegen naar 1,05 euro per m3 gas. Dit is exclusief energiebelasting en ODE. Op dit moment in 2022 ligt het tarief rond de 2,66 euro inclusief belasting en ODE.