Inhoudsopgave
Hoe kan ik mijn medisch dossier online bekijken?
Dankzij het online portaal Mijngezondheid, krijgt u toegang tot allerlei persoonlijke gegevens over uw gezondheid (zowel medische als administratieve) en over gezondheid in het algemeen. U kunt onder andere uw lopende (nog niet uitgevoerde) elektronische geneesmiddelenvoorschriften raadplegen.
Hoe krijg ik inzage in mijn medisch dossier?
Iedereen van 12 jaar en ouder kan mondeling of schriftelijk vragen om een kopie van het medisch dossier. U kunt hiervoor bij uw arts of zorginstelling terecht. U hoeft geen reden aan te geven voor uw verzoek. Uw arts kan om een legitimatie vragen als u een kopie (of inzage) wilt hebben.
Waar kan ik medische vragen stellen?
Als je een vraag hebt over je gezondheid bel je gratis naar de Nationale-Nederlanden Gezondheidslijn: 026 353 53 12. Je krijgt een ervaren verpleegkundige aan de lijn aan wie je medisch advies kunt vragen. Weten de verpleegkundigen het antwoord niet?
Kan ik zelf mijn medisch dossier inzien?
Je mag je patiëntendossier volledig of deels inkijken. Je kunt ook een vertrouwenspersoon aanduiden om dat voor jou te doen. Binnen de 15 dagen na je aanvraag moet je zorgverlener je inzage. Je hebt ook recht op een kopie van je dossier.
Hoe CoZo installeren?
Ga naar ‘Mijn CoZo’. Klik op de tegel ‘Mobile’, klik vervolgens op ‘Nieuw’ en volg de stappen op uw scherm. Als laatste stap opent u de CoZo app op uw mobiel toestel en leest u de QR-code op uw scherm in met de CoZo app. De registratie zal niet lukken als u de QR-code met een andere app op uw mobiel toestel inleest.
Welke dingen in je medisch dossiers krijg je niet te zien?
Alleen als dit noodzakelijk is voor een goede hulpverlening, kunt u zonder medeweten van de patiënt wel informatie van anderen in het dossier opnemen. Uw persoonlijke werkaantekeningen behoren niet tot het medisch dossier en vallen dus buiten het inzagerecht van de patiënt.
Wat is de salaris van een huisarts?
In een huisartsenpraktijk of gezondheidscentrum begint het bruto salaris minimaal bij zo’n € 5.115,- bruto per maand en kun je doorgroeien tot een salaris van ruim € 7.000,- bruto per maand.
Wat is het verschil tussen een arts en huisarts?
In de spreektaal wordt meestal dokter gezegd. Arts is officiëler. In combinatie met de naam is het steeds dokter, bijvoorbeeld “dokter Jansen”. In combinatie met het specialisme wordt meestal arts gebruikt: huisarts, kno-arts, oogarts, tandarts.
Hoe betrouwbaar is Thuisarts NL?
Thuisarts.nl geeft betrouwbare informatie en maakt geen reclame. We gebruiken betrouwbaar onderzoek als bron. We bedanken onze vele bezoekers en de huisartsen voor alle steun en reacties.
Welke site gebruiken huisartsen?
Thuisarts.nl. Betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.