Hoe kan ik lp digitaliseren?

Hoe kan ik lp digitaliseren?

Uw lp digitaliseren Lp’s zet je om naar digitaal formaat via de computer. Dat kan door de versterker van een pick-up aan te sluiten op de geluidskaart van de pc. Verder zijn er softwarepakketten te koop om de muziek te digitaliseren.

Wat te doen met oude elpees?

De perfecte uitkomst: doneren! Draag bij aan een afvalvrije wereld en inspireer gitaristen met stukjes van jouw oude lp’s. Ben je erg gehecht aan je oude versleten lp en speel je gitaar? Dan kunnen wij op afspraak persoonlijke plectrums maken van jou favoriete plaat.

Waarom lp luisteren?

Er gaan stemmen op dat vinyl vele malen beter klinkt dan een streamingdienst als Spotify, Apple Music, Deezer of Tidal. Het geluid van vinyl zou stukken dynamischer zijn, met warmere klanken en de muziek zou veel beter tot zijn recht komen.

Hoe maak je een vinyl plaat?

De rvs basis bestellen ze bij een leverancier. De koperlaag ‘groeien’ ze zelf. Dat gebeurt in een chemisch proces dat koperballetjes oplost en op de rvs-plaat groeit. Het kost ongeveer een uur om een koperplaat te maken die geschikt is om te voorzien van de muziek.

Lees ook:   Hoe herken je een hitteberoerte?

Wat is een cassette converter?

Heeft u uw collectie cassettebandjes bewaard? Met deze cassette-MP3 converter kunt u wederom van de muziek genieten. Wanneer u de adapter aansluit op de PC kunt u uw cassettes omzetten naar MP3 en overal beluisteren. De adapter werkt op batterijen of via USB.

Wat kost een platenspeler?

2. Beste platenspeler 2022

Columns two Achr
1. Bigben TD101 8. Denver VPL-120
Beste prijs € 75,- € 48,99
Soort Half automatisch Half automatisch
Draaitafel-aandrijving Belt-drive Belt-drive

Wat te doen met oude vinyl platen?

Het beste antwoord. Nee gek, niet weggooien. Zet ze op Marktplaats, liefst zo gedetailleerd mogelijk, inclusief staat van de plaat en de hoes, eventueel met foto. Ik heb vorig jaar mijn platenverzameling (3 verhuisdozen vol) verkocht via Marktplaats aan een verzamelaar en daar nog een behoorlijk bedrag voor gekregen.

Welke oude LP’s zijn geld waard?

10 LP’s die op je zolder liggen en veel geld waard zijn

 • Sex Pistols – God Save the Queen.
 • David Bowie – Diamond Dogs.
 • Bruce Springsteen – Spirit in the Night.
 • The Beatles – Yesterday and Today.
 • The Rolling Stones – Street Fighting Man.
 • Bob Dylan – The Freewheelin’ Bob Dylan.

Waarom zijn LP’s zo duur?

De productiekosten zijn gestegen, stellen platenmaatschappijen. Pvc, de grondstof voor platen, is veel prijziger geworden. Bijvoorbeeld door de populariteit van vinylvloeren, die gemaakt worden van dezelfde grondstof. Ook karton, waar platenhoezen van worden gemaakt, is schaarser en daarom duurder geworden.

Lees ook:   Is calciumcarbonaat gevaarlijk?

Waarom is vinyl beter?

Vinylliefhebbers vinden platen ‘warmer’ klinken dan cd’s. In werkelijkheid is die ‘warmte’ vervorming. Weliswaar is het frequentiebereik van vinyl groter dan dat van cd’s, maar dat extra bereik ligt boven de menselijke gehoorgrens.

Hoe groot is een platenhoes?

De afmetingen van de LP hoes zijn 315 millimeter (lengte) bij 315 millimeter (breed). De LP covers hebben steeds vaker aansprekende afbeeldingen en foto’s die bij het album of artiest horen.

Waarvan worden elpees gemaakt?

Een langspeelplaat of vinylplaat, vaak afgekort tot lp of elpee, is een grammofoonplaat met een microgroef, gemaakt van vinyl en met een diameter van 30 cm (12 inch) die ruimte biedt voor maximaal 30 minuten muziek. De afkorting lp staat voor long play. De meeste lp’s moeten op 33⅓ toeren per minuut worden afgespeeld.

Hoe krijg je muziek op een lp?

Iedereen moet dus zijn muziek op vinyl kunnen krijgen. Je sluit je telefoon of laptop via een audiokabel aan op de machine, genaamd Phonocut. Een ondersteunde app zorgt er dan voor dat het apparaat de trillingen omzet in groeven op de plaat. Je kunt ongeveer 10-15 minuten per kant kwijt.

Lees ook:   Heeft Zalm veel calorieen?

Hoe werkt een lp?

Het element van de platenspeler leest de informatie van de plaat (de groeven in het vinyl) en zet de trillingen om in een signaal dat naar een versterker gestuurd wordt, die er samen met de luidsprekers muziek van maakt.

Hoe neem je een cassettebandje op?

Software om vinyl en cassettebandjes op te nemen Het kan ook met andere gratis software zoals Audacity (Mac, Windows en Linux). Ook op tablet of telefoon kan je audio via de Line In opnemen: met de Dictafoon app, of zoek een andere Audio Recording App.

Hoe kan ik een LP digitaliseren?

 1. Stap 1: de platenspeler aansluiten op je computer.
 2. Stap 2: het geluid van de grammofoonplaat opnemen op de computer.
 3. Stap 3: de gemaakte digitale opnames bewerken.
 4. Stap 4: de bewerkte opnames opslaan als MP3, FLAC of WAV.
 5. Stap 5: als je wilt, de opnames branden als audio-CD.

Hoe moet je een platenspeler aansluiten?

Als je platenspeler een vaste RCA-kabel heeft, gebruik dan 3.5 mm naar 2 x RCA female (gaatjes). Een versterker of speaker met twee grote 6.3 mm jack-ingangen heeft een 2 x 6.3 mm naar 2 x RCA-kabel nodig. Heeft de platenspeler een vaste kabel, koop dan een 2 x 6.3 mm naar 2 x RCA female (gaatjes).