Inhoudsopgave
Hoe kan ik een bij redden?
En met de droge zomers van de afgelopen jaren kan het voorkomen dat ze moeilijk aan water kunnen komen. Daarom doe je ze een groot plezier door een kom of emmer water in je tuin te zetten, met daar in een aantal drijvende takjes of kurken zodat ze een plek hebben om op te landen en ze dus niet verzuipen.
Hoe help je een verzwakte bij?
Een verzwakte of uitgeputte hommel kan je er bovenop helpen met een beetje suikerwater. Los een halve theelepel suiker op in lauw water en bied het voorzichtig aan. Met haar lange tong kan de hommel zelf energie bijtanken. Zorg er wel voor dat het dier niet nat wordt.
Hoe verzorg je een bij?
Als zijn bijen te weinig voedsel vinden, voert hij ze bij met suikerwater of een stuifmeelvervanger. Door het verkleinen van het vlieggat, verdedigen de bijen hun korf beter. Op deze manier verzorgt de imker zijn bijen.
Wat kan ik doen voor de bijen?
Met deze tips kan ieder de omgeving bijvriendelijker maken.
- Plant meer bloemen. Zet zoveel mogelijk planten in tuin of op balkon die bijen aantrekken, zorg tot het late najaar voor bloemen.
- Plant nĂ¹ bollen.
- Vraag naar biologisch.
- Strooi herfstblad op de aarde.
- Haal tegels weg.
- Laat uitgebloeide bloemstengels staan.
Hoe red je een verzwakte bij?
Neem een hommel heel voorzichtig op met een papiertje of een lepel en breng haar weer op krachten met een oplossing van een half theelepeltje suiker dat je oplost in lauw water op een eetlepel.
Hoe bij helpen?
Hoe red je hommels?
Hoe verzorg je een bloem?
Het is belangrijk de bloemen zo snel mogelijk na ontvangst, met goed afgesneden stengels in een schone vaas met vers water en bloemenvoeding te zetten. Hoe sneller ze goed op water staan, hoe langer je plezier van je boeket zult hebben. De onderste blaadjes mogen niet in het water komen te staan.