Hoe kan een nekhernia genezen?

Hoe kan een nekhernia genezen?

De behandeling van nekhernia bestaat uit pijnstillers en bewegen: Tegen de pijn kunt u pijnstillers nemen: paracetamol en/of een NSAID (ibuprofen, diclofenac of naproxen ). Blijft u toch veel pijn houden, dan kan de huisarts sterkere pijnstillers (zoals tramadol of morfine ) voorschrijven. Hier kunt u suf van worden.

Wat is een ACDF operatie?

Anterieure cervicale discectomie en fusie, ofwel ACDF, is een techniek waarbij we de tussenwervelschrijf en de hernia via de voorkant van uw hals verwijderen.

Hoe lang duurt operatie cervicale?

De operatie duurt 1½ – 3 uur. Aan de linker- of rechterzijde van de hals wordt een snee gemaakt. Zo kan de arts de voorkant van de wervelkolom gemakkelijk bereiken. Het strottenhoofd, de luchtpijp en de slokdarm worden tijdens de operatie opzij gehouden.

Lees ook:   Waar kan ik venkelzaad door vervangen?

Wat is een discus hernia in de nek?

Wat is een discus hernia Wanneer er een uitstulping ontstaat van deze tussenwervelschijf, een hernia, kan deze uitstulping druk geven op een van de zenuwen van het ruggenmerg kanaal. De meeste hernia’s komen voor in de lage rug of de nek.

Kan een nekhernia erger worden?

Herniaklachten kunnen langzaam erger worden of ineens ontstaan. Uit onderzoek blijkt dat de tussenwervelschijven door roken sneller kunnen verslijten.

Is een nekhernia operatie gevaarlijk?

Zoals bij iedere operatie zijn er ook bij de nekhernia-operatie zekere risico’s. De kans van optreden hiervan is echter zeer gering, het betreft immers een operatie die in de Rug- en Nekcentra vele malen per jaar wordt uitgevoerd.

Hoe lang duurt operatie nekwervels?

De operatie duurt 1½ – 3 uur. Aan de achterzijde van de nek maakt de arts ruimte op de plek waar de zenuwwortel het wervelkanaal verlaat.

Hoe krijg je een discus hernia?

Het ontstaan van een discushernia is in de meeste gevallen een traag evolutief slijtageproces door overbelasting van de tussenwervelschijf. De eigenlijke hernia kan dan plots ontstaan door een verkeerde beweging of tijdens het heffen van een zwaar voorwerp.

Lees ook:   Hoe definieer je schoonheid?

Kan een nekhernia verergeren?

Kan een hernia terugkomen? Na een nekhernia-operatie is in het algemeen 80-90% van de patiënten tevreden met het resultaat. Een recidief (het opnieuw optreden van een hernia op dezelfde plaats) komt bij een nekhernia vrijwel nooit voor. Wel kan een hernia op een ander niveau optreden.