Inhoudsopgave
Hoe kan een baby olifant groeien?
De baby olifant kan zo n 10 tot 20 kg in gewicht groeien per maand. Baby olifanten zijn altijd heel nieuwsgierig ze willen altijd alles aanraken met hun slurf. Ze hebben nog niet meteen controle over hun slurf soms struikelen ze er over, of zuigen ze er op net zoals mensen baby s op hun duim doen.
Hoe lang duurt de zwangerschap van een olifant?
De zwangerschap van een olifant duurt 22 maanden bij Afrikaanse olifanten en 21 maanden bij Aziatische. Meestal is er maar een kleintje per zwangerschap, maar een tweeling is mogelijk. Als een olifantje geboren wordt, weegt hij vaak al meer dan 100 kilo.
Hoe zwaar is een Afrikaanse olifant?
Het is dus ook niet gek dat deze dieren ontzettend zwaar zijn. Een Afrikaanse olifant weegt wel 3.000 tot 6.500 kilo! De mannetjes zijn zwaarder dan de vrouwtjes. Zo wegen de vrouwtjes maximaal rond de 3.200 kilo en de mannetjes rond de 6.500 kilo.
Wat is de pasgeboren olifant?
Een pasgeboren olifant, een kalf, weegt vaak tussen de 80 tot 115 kilo. In Safaripark Beekse Bergen werd in op 4 mei 2016 het eerste levende Afrikaanse olifantje geboren in de Benelux! Ook was dit het eerste olifantje die was geboren in het Safaripark.
Wat is een mannelijke Afrikaanse olifant?
De mannelijke Afrikaanse olifanten kunnen een hoogte van 4 m en een massa van 7000 kg bereiken. Deze dieren hebben verschillende onderscheidende kenmerken, zoals een Proboscis of slurf die wordt gebruikt voor vele doeleinden, met name voor het grijpen van voorwerpen.
Wat is de slurf van een olifant?
Moeders gebruiken hun slurf vaak om kleine olifantjes weg te houden van dingen waarvan ze moeten afblijven. Als olifanten met elkaar wat willen knuffelen, dat kronkelen hun slurven rond elkaar of ze steken hun slurf in de mond van de andere. De slurf wordt gebruikt om geluid te maken. Het bekendste geluid van een olifant is het trompetteren.
Welke soorten olifanten zijn er?
Olifanten zijn grote zoogdieren uit de familie van de Elephantidae binnen de orde van de slurfdieren (Proboscidea). Traditioneel worden er twee soorten erkend, de Afrikaanse olifant (Loxodonta africana) en de Aziatische olifant (Elephas maximus).