Inhoudsopgave
Hoe houd je een autostuur vast?
Hou het stuur altijd met twee handen vast in de houding ‘kwart voor drie’, zoals de wijzers van een uurwerk (zie foto). Hierdoor kan je met de meeste kracht en precisie sturen. Bij het draaien, draai je het stuur in de nieuwe positie.
Hoe werkt een stuurpomp?
Hydraulische stuurbekrachtiging omvat een pomp, slangen en cilinders. De pomp wordt via de V-snaar of multiriem aangedreven door de motor en pompt olie onder druk naar het stuurhuis. Door aan het stuur te draaien, wordt via een klep in het stuurhuis de hoeveelheid olie geregeld die naar de cilinders wordt gestuurd.
Kun je rijden zonder stuurbekrachtiging?
Het niet werken van de stuurbekrachtiging is een afkeur voor de APK en u mag zo dus niet blijven rijden. Tevens loopt u risico dat uw stuurhuis schade oploopt door een gebrek aan smering of verontreiniging in de olie. Blijven rijden is dus verboden en gevaarlijk.
Welke Stuurmethode verdient de voorkeur tijdens het rijden?
De doorgeef- methode verdient de voorkeur. De overpakmethode kan echter goed worden gebruikt bij snel sturen met lage snelheden. Bij het terugsturen het stuurwiel met beide handen begeleiden tot de wielen weer in de rechtuit stand staan.
Hoe draaien met auto?
Draai het stuur in de richting waarin je je auto wilt sturen….Om achteruit rijdend naar rechts te draaien stuur je naar rechts, en vice versa.
- Hou in gedachten dat je in deze positie niet goed kunt zien wat zich aan de bijrijderskant van de auto bevindt.
- Laat de auto zo veel mogelijk naar achter uitrollen.
Hoe stuur je auto?
Sturen
- – Het stuur op kwart voor drie vasthouden vroeger was dit tien voor twee.
- – Zorgen dat je ellebogen licht gebogen zijn.
- – Zoveel mogelijk met twee handen sturen. Met 1 hand kun je minder snel reageren en van richting veranderen.
- – Ontspannen het stuur vasthouden.
- – Altijd kijken waar je heen wilt!
Waar zit de stuurbekrachtigingspomp?
Het zit vaak bij de ruitenwisservloeistof en koelvloeistof in de buurt. Bij het controleren van de vloeistof let je op de kleur en het niveau. Het niveau kun je eenvoudig op het kleine peilstokje bekijken.