Hoe hoor je jezelf?
Wanneer je jezelf hoort praten hoor je een heel andere stem, dan wanneer andere mensen jouw stem horen. Dat heeft ermee te maken dat het geluid dat we zelf produceren, wordt getransporteerd via de beenderen en niet via onze oren. Jijzelf ervaart je eigen stemtoon lager, dan hij in werkelijkheid is.
Kan je je eigen stem horen?
“De geluidstrilling die je stem produceert, bereikt via de lucht van buitenaf het trommelvlies in het oor. Maar als je praat, gaat je stemgeluid ook direct via je nek en je schedel naar het oor.” Hoor je je eigen stem terug, dan hoor je alleen het eerste deel; de geluidstrilling die via de lucht komt.
Hoezo hoor je je eigen stem anders?
Dat je stem zo anders klinkt in je hoofd dan in het echt, heeft alles te maken met de weerkaatsing van je stemgeluid. Op het moment dat je spreekt, wordt het geluid weerkaatst in alle holtes van je schedel. Dat hoor je, en dat maakt je stem voor jou hol en warm en lager dan je stem die anderen horen.
Hoe kan je een mooie stem krijgen?
Eindelijk zuiver zingen Leren zingen in 11 stappen
- Leer goed te ademen. Dit is de belangrijkste tip als je wilt leren zingen.
- Sta rechtop.
- Doe altijd een warming-up.
- Laat de lucht stromen.
- Oefen met klinkers.
- Zoek uit hoe hoog je kunt gaan.
- Ontwikkel je stemspieren.
- Neem jezelf elke maand op.
Hoe kan ik mijn stem hoger maken?
Als je wilt dat je stem wat hoger of dieper klinkt, begin dan met het maken van een opname, zodat je weet welke benadering je moet kiezen. Maak gebruik van een opnameapparaat om de klank van je stem op te nemen terwijl je zachtjes en luid spreekt, of terwijl je aan het zingen bent.
Wat is een intrusieve gedachte?
Als je ergens niet aan mag denken blijft het in je hoofd en als je ergens aan moet denken dwalen onze gedachten juist vaak af. In de wetenschap noemen ze de opkomende gedachten ook wel intrusies of mind-pops. Bijna iedereen heeft dit wel eens, sommigen wat meer dan anderen.