Hoe hoog mag een beveiligingscamera ophangen?

Hoe hoog mag een beveiligingscamera ophangen?

In de wet is uiteraard niets geregeld over de minimale hoogte voor het ophangen van beveiligingscamera’s. We raden echter aan camera’s, indien mogelijk, niet lager dan circa 2.5 meter te hangen.

Wie mag camera plaatsen?

Je mag de camera enkel richten op je eigen woning of eigendom. De toegang tot je woning – met name de voordeur of de garagepoort – mogen dus wel, de openbare weg of de eigendom van de buren kunnen niet. Je hebt dus geen toelating om met een private bewakingscamera de openbare weg te filmen voor je woning.

Kan ik een camera plaatsen bij mijn voordeur?

Mag je een camera bij je voordeur ophangen? Ja, dat mag, ‘maar de camera moet zo min mogelijk gericht zijn op de openbare weg en op eigendommen van anderen’, zegt de Autoriteit Persoonsgegevens. ‘Je mag een camera ophangen in en rond je woning om je eigendommen te beschermen.

Is camerabewaking toegestaan?

Wat kan je doen als iemand je filmt?

Tips wanneer iemand je ongewenst filmt:

  1. Spreek de cameraman erop aan en vraag naar de reden.
  2. Vraag om zich te legitimeren mochten hij/zij namens een derde partij filmen.
  3. Vraag om contact gegevens.
  4. Mochten ze niet meewerken, breng dit onder de aandacht bij omstanders.
  5. Je wilt geen escelatie van de situatie blijf altijd kalm.

Wie mag bewakingsbeelden bekijken?

Wie mogen camerabeelden bekijken? ‘Volgens de wet mogen alleen medewerkers vanuit ‘de noodzaak van hun functie’ bewakingsbeelden bekijken.

Wie mag camerabeelden inzien?

Als burger kun je niet zomaar camerabeelden opvragen. Alleen de politie is bevoegd om beelden te ‘vorderen’ als je aangifte doet. De politie kan dit pas doen bij een verdenking van een misdrijf zoals mishandeling of diefstal. Als burger kun je niet eisen om de beelden op te vragen.

Hoe buitencamera monteren?

De IP camera buiten monteren met rvs schroeven Gebruik buiten bij het monteren van je IP camera altijd rvs (roest vast staal) schroeven. Oók onder een afdak of dakrand. Roest heeft namelijk een nadelige invloed op alle materialen waar het mee in aanraking komt.