Hoe hoog Ikea Pax kast?

Hoe hoog Ikea Pax kast?

Kies kledingkastelementen in de hoogte, breedte en diepte die bij je opbergbehoefte passen. Je kan kiezen uit basiselementen van 201 en 236 cm hoog, 35 en 58 cm diep en 50, 75 en 100 cm breed. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen, zie hieronder.

Hoe hoog plint Pax kast?

Het basiselement kan rechtopstaand worden gemonteerd wanneer de plafondhoogte minstens 237 cm bedraagt. Volg de montageaanwijzing in de verpakking. Wil je het PAX basiselement completeren met een schuifdeur, dan moet de plafondhoogte ten minste 240 cm zijn. Deuren, scharnieren en kastinrichting worden apart verkocht.

Kun je een Pax kast staand monteren?

Je kan je kast zowel liggend als staand monteren. Wil je je kast liggend monteren, dan heb je een hoger plafond nodig dan wanneer je hem staand monteert.

Wat betekent Pax kast?

PAX: de kledingkast die bij jou past Met ons PAX systeem creëer je de perfecte opbergruimte voor je kleding en schoenen. Of je nu schuifdeuren of scharnierdeuren wilt, hangdelen of liever planken, of een combinatie van beide; je hebt altijd een kledingkast die bij je past.

Kun je een Pax kast inkorten?

je kan ze perfect onderaan afzagen, eventueel kan je dan de bodem + de plint naar boven zetten door gewoon enkele gaatjes bij te boren…

Hoeveel ruimte tussen Pax lades?

5 planken zou beter zijn, 6 zou ook nog kunnen, afhankelijk van hoeveel ruimte je tussen de schappen wilt hebben, maar met 2 laatjes zou ik eerder voor 5 planken gaan denk ik.

Hoeveel scharnieren per deur Pax?

Deuren met scharnieren

PAX 236 cm PAX 201 cm linkerdeur
1e scharnier 3e en 4e van boven 3e en 4e van boven
2e scharnier 32e en 33e van boven 29e en 30e van boven
3e scharnier 38e en 39e van boven 3e en 4e van beneden
4e scharnier 3e en 3e van beneden x

Hoeveel ruimte heb je nodig om een kast omhoog te zetten?

Ten derde de hoogte van het vertrek waarin de kast wordt geplaatst. Gebruik voor het meten een goede rolmaat. Let op: soms is de hoogte van het vertrek op verschillende posities anders. Houd dan, als hoogte van het vertrek, de kleinste hoogte aan.

Wat heb je nodig om een Pax kast in elkaar te zetten?

4 Tips om je IKEA Pax kast zelf (goed) in elkaar te zetten

  1. Controleer de hoogte van je plafond. De grootste fout van velen is toch echt de plafondhoogte.
  2. Volg het instructieboekje, tot in de puntjes… Als je ooit eerder iets van de IKEA in elkaar hebt gezet weet je vast hoe laat het is.
  3. Neem je tijd.
  4. Muurbevestiging.

Wat betekent de naam Pax?

Van Pax is bekend dat het een religieuze naam betreft. In het Latijn betekent het ‘vrede’.

Waar staat Pax voor horeca?

In de horeca spreekt men vaak over een tweetje of viertje (en alle mogelijke varianten) om het aantal gasten aan te geven. Ook wordt wel het woord pax gebruikt, waarbij twee pax betekent dat er twee gasten zijn gearriveerd.

Kan Pax kast in de badkamer?

Ze zijn ook ideaal voor in de badkamer. Met de dubbele kastjes is er genoeg ruimte om al je spullen in op te slaan. Ook de hoogte is perfect om er een dubbele wasbak van te maken. Zo kan iedereen ongestoord de spiegel gebruiken zonder anderen lastig te vallen.