Hoe herken je een erkende fokker?

Hoe herken je een erkende fokker?

De pups zijn gechipt en geregistreerd op naam van de fokker! De pups hebben een inentingsbewijs. De nationaliteit van de pup klopt in het dierenpaspoort, die van Nederland begint met 528-NL. Vraag naar de gezondheid van de ouderdieren om de kans van erfelijke afwijkingen en aandoeningen te beperken.

Wat is het VBK?

De hondenfokker is een initiatief van de VBK (Vereniging Beroepsmatige Kennelhouders en hondenfokkers).

Hoe herken je foute fokkers?

Vraag vóór u gaat kijken om de volgende zaken: foto’s van de pups die bij hun moeder drinken, informatie over de vader van de pup, scan van het paspoort of entboekje en een koopcontract. Vraag ook of u een aantal keer kunt komen kijken en let er hierbij op dat de plaats gelijk is aan de plaats in de advertentie.

Lees ook:   Wat moet je doen als je kind verbrand is?

Hoe weet je of het een broodfokker is?

Wil je binnenkort een hondje aanschaffen? Zo herken je een broodfokker

  • De verkoper biedt veel rassen aan.
  • Je stelt je vragen bij de leefomgeving van de dieren.
  • De ouders zijn niet aanwezig.
  • De fokker stelt zelf amper vragen.
  • De verkoper heeft een grote voorraad aan jonge puppy’s.

Wat is een malafide fokker?

Om te verbergen hoe slecht de verblijven eruitzien, nemen illegale hondenfokkers de puppy’s mee naar een andere plek. “Die mensen worden dan verliefd op een pup en schaffen hem aan. Maar na een tijdje merken ze vaak dat er van alles aan het dier mankeert.”

Wat krijg je mee van de fokker?

Neem als u de pup gaat ophalen bij de fokker een halsbandje, riempje, een handdoek en eventueel wat tissues of keukenrol mee, in het geval van een ongelukje onderweg naar huis.

Is kennel de hoeve een broodfokker?

Kennel de hoeve inmiddels een vertrouwd adres voor ieder die op zoek is naar een leuke en gezond pup als gezinsmaatje. U vindt bij ons alleen eigen gefokte pups, dus geen hondenhandel in pups en dus ook geen geimporteerde honden of pups van illegale hondenfokkers of hondenhandelaren.

Lees ook:   Wat is het verschil tussen Fiasp en Novorapid?

Is deze fokker betrouwbaar?

Betrouwbare hondenfokkers geven vaak iets mee uit het nest wat vertrouwd ruikt. En na de verkoop is de fokker nog geïnteresseerd in jou en de pup. Als je je zorgen maakt of vragen hebt, mag je altijd contact opnemen. Dat is een goede en betrouwbare puppy fokker.