Hoe heet rekenen op de middelbare school?

Hoe heet rekenen op de middelbare school?

Toetsen taal en rekenen in het voortgezet onderwijs Leerlingen die geen eindexamen in het vak wiskunde afleggen maken een schoolexamen rekenen. Het resultaat van dit examen telt niet mee voor het bepalen van de uitslag voor het diploma. Het resultaat van het schoolexamen rekenen staat op een bijlage bij de cijferlijst.

Wat is CE en SE?

Het cijfer op het eindexamen is in de meeste gevallen het rekenkundig gemiddelde van het cijfer op het schoolexamen (SE) en het cijfer op het centraal examen (CE). Recent onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs (2007) wijst uit dat cijfers op het SE over het algemeen hoger uitvallen dan cijfers op het CE.

Wat is het eindexamen?

Eindexamen. Het eindexamen is het afsluitende examen van een studierichting of opleiding. In Nederland wordt daarmee doorgaans bedoeld: het schoolexamen en het centraal examen ter afsluiting van een opleiding ( vmbo, havo, vwo) aan het voortgezet onderwijs. In Belgiƫ bestaat geen dergelijk centraal examen;

Wanneer is eindexamen 2020?

Examenrooster 2020: wanneer zijn de eindexamens? De meest spannende twee weken van het voortgezet onderwijs komen eraan: het eindexamen! De examens beginnen dit jaar op donderdag 7 mei en duren tot en met maandag 25 mei 2020.

Wat was het eindexamen van de Latijnse school?

Geschiedenis. Eindexamen op 21 mei 1959, Lorentz HBS, Arnhem. De eerste eindexamens waren de afsluitende examens van de Latijnse school. Dit examen heette de promotie, niet te verwarren met de promotie aan de universiteit, en werd door iedere school op eigen houtje afgenomen. Toen de Latijnse school in de negentiende eeuw steeds meer aan

Wanneer moet je naar de middelbare school?

Uit Wikikids. Naar navigatie springen Naar zoeken springen. De middelbare school wordt ook wel voortgezet onderwijs genoemd (v.o.). Na de basisschool, waar je ongeveer acht jaar hebt gezeten, moet je verder naar de middelbare school.