Inhoudsopgave
Hoe heet foliumzuur?
Foliumzuur wordt in de meeste landen van de wereld ook wel vitamine B11 genoemd (aanvankelijk vitamine M). In Duitsland, Frankrijk en in de Verenigde Staten van Amerika wordt het echter vitamine B9 genoemd.
Waarom foliumzuur testen?
De foliumzuur test brengt je foliumzuur niveau van dit moment in beeld, je huidige status. Je ontvangt de uitslag van de foliumzuur test na zes werkdagen in een overzichtelijk rapport met daarin persoonlijke aanbevelingen om het foliumzuur niveau te verbeteren.
Welke soort foliumzuur?
De verschillende soorten foliumzuur
- Folaat (polyglutamaat) Deze vorm zit van nature in onze voeding, maar is onstabiel en kan niet goed tegen hoge temperaturen, licht en zuurstof.
- PMG (pteroylmonoglutaminezuur)
- 5-MTHF (5-methyltetrahydrofolaat)
- Referenties.
Waar zit foliumzuur in?
Waar zit foliumzuur in? Foliumzuur komt van nature voor in groenten, vooral de groene soorten, volkorenproducten, brood, vlees en zuivel.
Wat is foliumzuur belangrijk voor het ongeboren kind?
Foliumzuur is ook belangrijk voor de vroege ontwikkeling van het ongeboren kind. Bij een tekort aan foliumzuur ontstaat bloedarmoede. Bij het ongeboren kind is er een verhoogde kans op een open ruggetje, hazenlip en gespleten verhemelte.
Is foliumzuur tekort?
Bij een tekort aan foliumzuur ontstaat bloedarmoede. Bij het ongeboren kind is er een verhoogde kans op een open ruggetje, hazenlip en gespleten verhemelte. Vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn krijgen het advies om elke dag 400 microgram foliumzuur te slikken totdat ze 10 weken zwanger zijn.
Wat is Synthetisch foliumzuur?
Synthetisch foliumzuur wordt goed opgenomen en heeft een biologische beschikbaarheid van ongeveer 85%. In de lever wordt het gemetaboliseerd tot een van de polyglutamaatvormen, welke identiek zijn met de polyglutamaten in de voeding. Een significante hoeveelheid wordt uitgescheiden via de gal, maar het meeste wordt opnieuw opgenomen.