Hoe heet de oorzaak van het doorbranden van de zekering?

Hoe heet de oorzaak van het doorbranden van de zekering?

Bij kortsluiting en overbelasting wordt de stroomsterkte te hoog. In een smeltveiligheid zit een dun draadje. Bij een bepaalde stroomsterkte zal dit draadje doorbranden. Omdat het draadje veel dunner is dan de rest van de draden in de schakeling, zal de smeltveiligheid als eerste doorbranden bij een te hoge stroom.

Waarom gaat een zekering kapot?

Zoals eerder al is beschreven, gaat een zekering niet uit het niets kapot. Meestal is er iets aan de hand: er is kortsluiting ontstaan ín een elektronische verbruiker, in de bedrading of de stekkers, óf er is een elektrische overbelasting ontstaan door een mechanisch probleem.

Wat doet een zekering Hoe werkt het?

Een zekering vormt in een elektrische installatie de bescherming tegen te hoge stromen. Bij een te hoge stroom of een kortsluiting kan de bedrading (of de apparatuur zelf) namelijk onherstelbaar beschadigd raken. In dergelijke gevallen onderbreekt een zekering de stroomkring waardoor het ‘gevaar’ wordt voorkomen.

Hoe herken je een defecte zekering?

Een defecte zekering is eenvoudig te herkennen aan de zwart geworden isolerende en transparante buitenlaag of geleidende strip. Ook kan de metalen draad in de zekering doorgebroken zijn om de stroom te onderbreken. Raadpleeg het autoboekje om te weten waar het zekeringenkastje en de betreffende zekering zich bevinden.

Wat is de automatische zekeringautomaat?

Een automatische zekering, ook wel maximumschakelaar, zekeringautomaat of kortweg automaat genoemd, beschermt de bedrading van elektrische installaties tegen schade door te hoge elektrische stromen. De automaat onderbreekt het elektrische circuit als door kortsluiting of overbelasting een te hoge stroom in de installatie ontstaat.

Welke zekeringen hebben als doel het uitschakelen van een kring?

Zekeringen hebben als doel het uitschakelen van een kring bij

Wat is een zekering Type B?

Type B: de zekering voor algemeen gebruik (zekering gG) Type C: de zekering motoren (zekering aM). Elektromotoren hebben bij het inschakelen kortstondig een zeer hoge startstroom (lage inwendige weerstand), waardoor zekeringen type B (gG) kunnen doorsmelten. Type D: ultratraag, bijvoorbeeld hoofdzekering van netaansluiting.