Hoe heet de glassoort die gebruikt wordt voor het maken van glaswerk dat gebruikt kan worden in een laboratorium?

Hoe heet de glassoort die gebruikt wordt voor het maken van glaswerk dat gebruikt kan worden in een laboratorium?

Het meeste laboratoriumglaswerk wordt vervaardigd uit boriumsilicaat, dat een grote inertie biedt aan de meeste chemische verbindingen, zoals sterke zuren, sterke basen, oxidatoren en andere corrosieve en ontvlambare verbindingen.

Wat doe je met een maatcilinder?

De maatcilinder meet het volume in mL (milliliter). Bij het aflezen van een maatcilinder kijken we in het midden en negeren we de opstaande randjes waar de vloeistof tegen het glas aan kruipt. We lezen hier een volume dat tussen de 32 en 33 mL inligt.

Kan je een maatcilinder verwarmen?

De ronde vorm maakt dat ze vrij goed bestand zijn tegen verwarming en vacuümzuigen. Dit brengt echter het nadeel met zich mee dat de kolf niet goed kan worden neergezet. In de praktijk zitten ze dan ook meestal in een installatie vast door middel van klemmen of staan ze op een kurken ring.

Hoe heet iemand die werkt in een laboratorium?

Een Laborant kan ervoor kiezen om in chemische, farmaceutische of milieukundige laboratoria te werken, maar er is ook werk in ziekenhuizen. Het werk van een Laborant verschilt per laboratorium. Eenmaal gespecialiseerd of werkzaam in een bepaalde sector wordt het werk meer gestructureerd en repetitief.

Wat is een klinisch laboratorium?

Het Klinisch Chemisch Laboratorium (KCL) is een algemeen ziekenhuis laboratorium waar de meest voorkomende onderzoeken in bloed, urine en andere lichaamsvochten worden gedaan. Onderzoek wordt gedaan op aanvraag van medisch specialisten, huisartsen en verloskundigen.

Wat gebruik je in een laboratorium?

✓ Glaswerk ✓ Kunststof maatbeker en -cilinder ✓ Petrischaal ✓ Trechter ✓ Brander met toebehoren ✓ Statiefmateriaal ✓ Balans ✓ Thermometer ✓ Spanningsbron / Voeding ✓ Magneetroerder ✓ en meer..

Wat is een klinisch chemisch onderzoek?

Bij een algemeen klinisch chemisch onderzoek wordt de hoeveelheid stoffen/componenten gemeten die aanwezig zijn in de lichaamsvloeistoffen. Door de meting van de concentratie van deze stoffen kan informatie verkregen worden over het functioneren van bijvoorbeeld het hart, de lever en de nieren.