Hoe heet de achterkant van je hiel?

Hoe heet de achterkant van je hiel?

Als de achterkant van de schoen (ook wel het contrefort genoemd) te veel tegen de hiel drukt, of als het contrefort juist niet aansluit waardoor de schoen gaat slippen, kunnen de slijmbeurzen van de achillespees geïrriteerd raken en/of gaan ontsteken.

Wat zijn Hielsporen?

Wat is Hielspoor? Hielspoor is een verkalking van de peesplaat aan het hielbeen. Deze verkalking ziet er een beetje uit als sporen die tijdens het paardrijden gebruikt worden, vandaar de naam hiel’spoor’.

Hoe heet de achterkant van je voet?

Met de hiel wordt de achterzijde van de voet bedoeld, en met de hak de onderzijde van dit gedeelte van de voet.

Wat kun je doen tegen hielpijn?

Denk dan aan rust nemen, rekoefeningen doen en goede schoenen dragen. Ook simpele middelen als de Strassburg Sock en inlegzooltjes helpen vaak. Anders moet je naar een arts. Die kan je adviseren over fysiotherapie, shockwave of zelfs injecties en operaties.

Wat is de ziekte van Sever?

Wanneer de kuitspieren aanspannen, trekken de spieren aan het hielbeen via de de achillespees. Als de spanning herhaald en langdurig wordt uitgevoerd, kan de groeischijf geïrriteerd raken. Deze irritatie kan resulteren in pijn ter hoogte van de hiel en noemen we de ziekte van Sever.

Wat te doen bij een Peesplaatontsteking?

Bij beginnende klachten kunt u uw voet het best rust geven. ‘Loop niet door de pijn heen’. Paracetamol of ontstekingsremmers kunnen de ergste pijn verminderen. De behandeling begint daarna vaak bij een podoloog of fysiotherapeut.

Wat is hielspoor en hoe ontstaat het?

Bij hielspoor heeft u pijn onder de hiel bij staan en lopen. Hielspoor komt waarschijnlijk door te lang te veel spanning op de pees onder uw voet. Bijvoorbeeld als u heel lang heeft gestaan of gerend. Kies schoenen die prettig zitten.

Wat is een Haglundse Exostose?

Een Haglundse exostose is een botuitsteeksel (exostose) aan de achterzijde van het hielbeen. Een botuitsteeksel, zoals de Haglundse exostose, ontstaat als er druk op het bot is.

Wat is een podotherapeut?

Podotherapie is een (para)medisch vakgebied waarbinnen de focus ligt op het behandelen van lichamelijke klachten in de lager gelegen delen van het lichaam. Het gaat hierbij vaak om problemen in de voeten, maar ook problemen in de knieën, heupen of lage rug worden behandeld.

Is wandelen goed bij hielspoor?

Afhankelijk van de ernst van de hielpijn kan een lichte oefening als rustig wandelen nog wel goed zijn. Het is goed om in beweging te blijven en niet volledig stil te gaan zitten, maar dit kan het beste door een therapeut beoordeeld worden.

Welke oefeningen doen bij hielspoor?

Rekoefeningen bij hielspoor

  1. Leg uw aangedane voet over uw knie.
  2. Pak met uw hand uw tenen en buig deze richting uw scheenbeen.
  3. U buigt tot u de pees onder in de voet voelt rekken. Dit controleert u door met uw andere hand onder de voet te voelen. U voelt dan de pees aanspannen.
  4. Houd deze rek voor tien tellen aan.

Wat is de ziekte van Osgood Schlatter?

Vlak onder de knie zit de bovenbeenspier vast aan het scheenbeen. Bij Osgood-Schlatter is die plek wat verdikt en gevoelig. Dit komt vooral voor bij jongens die snel groeien en veel sporten.