Hoe groot is het Nederlandse politiekorps?

Hoe groot is het Nederlandse politiekorps?

Het nationale politiekorps bestaat uit 10 regionale eenheden. De politiechef heeft de dagelijkse leiding van een eenheid. De eenheden zijn op dezelfde manier opgebouwd en bestaan uit districten die elk weer bestaan uit basisteams.

Hoeveel politieagenten zijn er in heel Nederland?

In heel Nederland werken in totaal ongeveer 40.000 politiemensen. Er werken mannen en vrouwen; mensen die of in Nederland of in het buitenland zijn geboren. De mensen die bij de politie werken zijn dus net zo verschillend als de inwoners van heel Nederland. Ze willen allemaal een ding: politiewerk doen.

Hoeveel mensen werken bij de politie 2020?

Veel medewerkers blijven een groot deel van hun leven bij de politie. In 2020 vierden 4308 collega’s een politiejubileum (12,5, 25 of 40 jaar in dienst).

Hoeveel mensen worden aangenomen bij de politie?

Die 17.000 mensen worden aangenomen over een periode van zeven jaar. Best een lange periode dus. Ook is in sommige regio’s meer plek dan in andere regio’s. In Noord-Holland bijvoorbeeld, of in Brabant zijn agenten hard nodig.

Hoeveel politieagenten zijn er in Nederland 2020?

Wij zijn de politie. De grootte van het korps wordt weer- gegeven in fulltime-equivalent (fte). Het werkelijke aantal medewerkers (62.942) is hoger dan het aantal fte’s, omdat niet iedereen fulltime werkt.

Welke agenten zijn er?

Rangen en onderscheidingstekens

  • Aspirant: één streep.
  • Surveillant: twee strepen.
  • Agent: drie strepen.
  • Hoofdagent: vier strepen.
  • Brigadier: twee lauwerkransjes met in het midden een kroontje met zwaard.

Hoe word je aangenomen bij de politie?

Politieagent ben je niet zomaar. Daarvoor volg je een leerwerktraject van 2 jaar. Lesperiodes op de politieacademie wissel je na nog geen jaar af met lerend werken in een politieteam. Zo leer je het politievak gelijk in de praktijk.