Hoe gevaarlijk is een borstverkleining?

Hoe gevaarlijk is een borstverkleining?

Bij iedere ingreep kunnen er complicaties ontstaan. Zo kan er bijvoorbeeld een nabloeding, ontsteking of infectie optreden. In het geval van een borstverkleining door een chirurgische ingreep is het risico op deze complicaties groter, omdat de littekens aanzienlijk groter zijn dan bij de meeste ingrepen.

Hoe kan ik een borstverkleining krijgen?

De zorgverzekeraar vergoedt een borstverkleining wanneer je de typische pijnklachten hebt, die passen bij te grote borsten. Daarnaast moet je tenminste cupmaat D of dubbel D hebben. Je mag geen overgewicht hebben, de BMI moet lager zijn dan 30.

Kunnen je borsten weer groeien na een borstverkleining?

Het is mogelijk dat een borst in omvang groeit na een borstverkleining. Of de borst weer zal groeien, is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste is het zo dat wanneer u in gewicht aankomt, de borst ook groter wordt omdat deze voor een groot gedeelte bestaat uit vet.

Kunnen tepels afsterven?

Tepeldoorbloeding of afsterven van de tepel De tepel wordt dan zwart doordat de huid is afgestorven. Dit is echter zeer zeldzaam. Het risico is groter wanneer de borsten groter zijn en er meer borstweefsel wordt verwijderd voor de verkleining.

Is een tweede borstverkleining mogelijk?

Kan een borstverkleining voor een tweede keer? Ja, het is veilig en goed mogelijk om voor een tweede keer een borstverkleining uit te voeren, als dat nodig is.

Hoe lang niet tillen na borstoperatie?

Na een borstamputatie mag u gedurende vier tot zes weken geen zwaar huishoudelijk werk doen of zwaar tillen (niet meer dan 5 kg), zodat de wond voldoende tijd heeft om te genezen. Na een sparende operatie kan u na een paar dagen steeds meer bewegen en na een tot twee weken weer alles doen wat u voor die tijd deed.

Hoe lang herstel je van een borstverkleining?

De plastisch chirurg kan u precies vertellen wat u wel en wat u niet mag doen. Na ongeveer vier tot zes weken bent u zover hersteld dat u weer alles kunt doen wat u voorheen ook deed. U hoeft geen speciale wondverzorging in acht te nemen, tenzij de huidwond wat opengaat.