Hoe gebruik je ten behoeve van?

Hoe gebruik je ten behoeve van?

Je kunt ze meestal vervangen door één woord. “Ten behoeve van” kun je vervangen door “voor”. Je kunt niet zeggen: De directie doet geen mededelingen voor de geruchten. Daarom is “ten behoeve van” hier fout.

Wat is een Voorzetseluitdrukking?

Een voorzetseluitdrukking is een vaste combinatie van woorden die in zijn geheel de functie van voorzetsel vervult. Voorbeelden zijn: door middel van, in verband met, met betrekking tot, met medewerking van, op grond van, ten aanzien van, ten opzichte van, uit hoofde van.

Wat zijn de vaste voorzetsels?

Een aantal werkwoorden of werkwoordelijke uitdrukkingen worden verbonden met een zogenaamd vast voorzetsel, bijvoorbeeld: belang hechten aan, grenzen aan, afrekenen met, snakken naar, wachten op, bestand zijn tegen. Het is soms onduidelijk wat precies een vast voorzetsel is.

Is van een voorzetsel?

Lijst voorzetsels aan, achter, af, behalve, beneden, bij, binnen, boven, buiten, door, in, langs, met, na, naar, naast, om, onder, op, over, per, sinds, te, tegen, tot, tussen, uit, van, via, volgens, voor, zonder.

Wat is een idiomatische uitdrukking?

En wat zijn idiomatische uitdrukkingen? Schutz: ‘Het zijn manieren van zeggen, van verwoorden van begrippen, zonder dat je het woord daarin zelf gebruikt. Er zijn bijvoorbeeld heel veel manieren om te zeggen dat je bang bent.

Wat is een Voorzetselvoorwerp Nederlands?

Een voorzetselvoorwerp is een zinsdeel dat begint met een voorzetsel. Dat voorzetsel hoort bij het gezegde van de zin. Voorbeelden zijn: zorgen voor, geloven in, denken aan, verlangen naar, zich verheugen op. Vaak hebben voorzetselvoorwerpen een figuurlijke betekenis.

Wat zijn alle bijwoorden?

Bijwoord

  • bijwoorden van graad: heel, zeer, nogal, enigszins, hartstikke.
  • bijwoorden van plaats/richting: waarheen, hier, elders, ginds, opzij.
  • bijwoorden van tijd: wanneer, morgen, vandaag, gisteren, binnenkort, onlangs.
  • aanwijzende bijwoorden: daar, hier, nu.
  • onbepaalde bijwoorden: ergens, nergens, nooit, altijd.

Wat is een vaste combinatie?

Een vaste woordcombinatie is een vaste combinatie van werkwoorden en/of zelfstandig naamwoorden met één of meer vaste voorzetsels. De woorden kunnen niet vervangen worden door een ander woord.

Wat is de woordsoort van van?

Met en van zijn voorzetsels. Toegevoegd na 17 minuten: Voorzetsels drukken de relatie uit tussen de woordgroep waar het voorzetsel deel van uitmaakt en een ander element in de zin. Voorzetsels zijn bijna altijd onderdeel van een woordgroep waarin het hoofdwoord een zelfstandig naamwoord is.

Kan van een voorzetsel zijn?

Een voorzetsel staat vaak voor een zelfstandig naamwoord. voor, achter, naast, in, op, door, over, uit, boven, onder, om, tegen, aan, binnen, buiten, langs, tijdens, sinds, bij, tot, zonder, met, behalve, naar, na, via, per, te, tegen, volgens… achter te zetten. voor de kast, op de kast, achter de kast…