Hoe gebruik je Nvivo?

Hoe gebruik je Nvivo?

Met het programma kan je basisvaardigheden uitvoeren, zoals gegevens beheren, werken met memo’s en kwalitatieve data coderen. Het kan gebruikt worden voor zowel tekstuele gegevens (zoals interviews en focusgroepen) als voor audiovisueel materiaal (geluid, video en beelden).

Hoe werkt Open coderen?

Open coderen. Bij het open coderen lees je het getranscribeerde interview door en ken je labels toe aan bepaalde stukken tekst. Met deze labels (codes) geef je aan waar het stuk tekst over gaat, oftewel wat het thema is. Het open coderen doe je vervolgens bij alle afgenomen interviews.

Hoe codeer je een website?

Wanneer je kiest om je website zelf te coderen kan je aan de slag met tools als visual studio waarin je makkelijker en overzichtelijker kan programmeren. Je bent er niet beperkt tot HTML & CSS maar je kan ook aan de slag met andere veelgebruikte talen zoals Javascript en PHP.

Hoe thematisch coderen?

Bij coderen markeer je bepaalde onderwerpen en thema’s die jouw onderzoeksvraag kunnen beantwoorden. Als je op zoek gaat naar specifieke informatie, codeer je thematisch. Voordat je interviews ging afnemen, heb je vast een (vragen)lijst opgesteld met thema’s die je wilde bespreken. Deze kun je nu weer gebruiken.

Wat is de inleiding van een scriptie?

De inleiding bestaat uit de volgende onderdelen: het onderwerp en de context van het onderwerp, de aanleiding, doelstelling, probleemstelling, hoofdvraag en eventuele deelvragen. De inleiding wordt meestal afgesloten met een leeswijzer, waarin staat beschreven hoe de scriptie is opgebouwd.

Hoe begint je met het schrijven van een scriptie?

Voordat je begint met je onderzoek en het schrijven van je scriptie moet je vijf stappen doorlopen. Je moet een opdrachtgever kiezen, een onderwerp kiezen, de probleemoriƫntatie doen, de hoofdvraag en deelvragen opstellen en je onderzoeksopzet vormgeven.

Hoe maak je tabellen in een scriptie?

In scripties maak je vaak gebruik van tabellen. Hiermee kun je gegevens op een korte en duidelijke manier weergeven, zodat je dit niet meer in de tekst van je scriptie hoeft uit te leggen. Dit doe je bijvoorbeeld in bij het hoofdstuk Resultaten. Bij het invoegen van tabellen zijn er echter een aantal dingen waar je op moet letten.

Hoe beschrijf je een analyse van je scriptie?

Je analyse beschrijf je in het resultatenhoofdstuk van je scriptie, en geef je eventueel deelconclusies. In de conclusie geef je antwoord op de hoofdvraag, dit is eigenlijk opnieuw een analyse van de kleinschalige analyses die je in het resultatenhoofdstuk beschreven hebt. In de laatste paragraaf van dit artikel lees je meer over dit onderscheid.

Wat na coderen?

Patronen ontdekken Na het coderen kun je verder met het schrijven van je resultatenhoofdstuk en je conclusiehoofdstuk, en dan is je scriptie klaar. Nee, zo makkelijk is het natuurlijk niet. Het coderen kost best wel even wat tijd, en daar verkijk je je misschien op.