Hoe gaat hyperpigmentatie weg?

Hoe gaat hyperpigmentatie weg?

Retinol of retinoïde. Ook producten met Retinol of Retinoïde kunnen helpen bij hyperpigmentatie. Het ingrediënt zorgt ervoor dat je cellen zich sneller vernieuwen en interfereert met de pigmentproductie. Met de producten kan je dus ook donkere vlekken behandelen die dieper liggen dan de oppervlakte van je huid.

Hoe lang duurt hyperpigmentatie?

Post-inflammatoire hyperpigmentatie is moeilijk te behandelen. Als het pigment oppervlakkig gelegen is trekt het meestal wel vanzelf weg, in 6 maanden tot een jaar. Als het dieper ligt is verdwijnt het meestal niet of pas na jaren.

Hoe krijg je hyperpigmentatie?

Oorzaken van hyperpigmentatie De zon veroorzaakt de meeste hyperpigmentatie. Dit komt doordat UV-stralen de productie van melanine (dit reguleert de kleur van je huid) triggeren. Wanneer je verbrandt, wordt die regulatie verstoord én kan je veranderingen in het pigment van de huid terugvinden.

Lees ook:   Welke Coin laagste transactiekosten?

Wat kun je doen tegen Keloid?

Keloïd littekens zijn goed te behandelen door middel van lasertherapie. Hierbij adviseren wij een combinatie van kenacort injecties bij de dermatoloog met daarna een gefractioneerde laser littekenbehandeling.

Hoe kun je pigmentvlekken camoufleren?

Om pigmentvlekken te verminderen kun je ze behandelen met een serum of spotcorrector. Die bevatten werkstoffen die de productie van melanine afremmen, zoals vitamine C en glucosamine. Na een aantal weken wordt je huid weer gelijkmatig van teint.

Wat is hyperpigmentatie?

Hyperpigmentatie is een bijwerking van bepaalde hormoonbehandelingen, chemotherapeutische geneesmiddelen, antibiotica, anti-malariamiddelen, anti-epilepsie medicijnen en andere medicijnen. Melasma, een vorm van door hormonen veroorzaakte hyperpigmentatie, treft ongeveer 90% van de zwangere vrouwen.

Wanneer ontstaat hyperpigmentatie na een ontsteking?

Hyperpigmentatie na een ontsteking ontstaat als na het helen van huidletsel of een wond een vlakke, verkleurde plek achterblijft. Het komt veel voor bij mensen die aan acne lijden, maar het kan ook worden veroorzaakt door cosmetische procedures zoals dermabrasie, laserbehandelingen en chemische peelings.

Lees ook:   Wat is de huidontsteking bij honden?

Wat is hyperpigmentatie op de bovenlip?

Hyperpigmentatie op de bovenlip kan optreden als gevolg van hormonale veranderingen. Melasma is vooral te danken aan vrouwelijke hormonen. Het beïnvloedt zoveel zwangere vrouwen dat het ook bekend staat als “het zwangerschapsmasker”. Het komt meer voor bij mensen met een donkere huid.