Hoe formuleer je een goed standpunt?
Standpunt: Ik vind dat de regering geen goed milieubeleid voert. Standpunten herken je aan signaalwoorden als: ik vind, volgens mij, kortom, alles bij elkaar genomen denk ik dat, dus. En om een standpunt hard te maken zal een schrijver komen met een aantal argumenten (= de argumentatie) om je te overtuigen.
Hoe ziet een argumentatiestructuur eruit?
Toch kan een argumentatieschema juist dienen om de structuur van een standpunt met argumenten duidelijk te maken. Je begint in een argumentatieschema altijd met het bovenste vakje. Hier zet je het standpunt neer. Vervolgens komen onder dit standpunt de argumenten te staan.
Hoe maak je een argumentatiestructuur?
Onderschikkende argumentatie Bij onderschikkende argumentatie ondersteunt het ene argument de andere. Argument 2 geeft een onderbouwing voor argument 1; het legt uit waarom argument 1 klopt. Tussen standpunt 1 en 2 kan je dan vaak het woordje ‘want’ of ‘omdat’ plaatsen.
Hoe sluit je een betoog af?
Het slot van een betoog is een conclusie of een samenvatting. Een conclusie is het gebruikelijkst: de stelling wordt herhaald en de belangrijkste argumenten worden in andere bewoordingen nogmaals gegeven. Voeg geen nieuwe argumenten meer toe!
Wat is het verschil tussen een standpunt en een argument?
Standpunt: een taaluiting waarin een spreker of schrijver zijn mening over iets weergeeft. Argument: een taaluiting waarmee een spreker of schrijver zijn standpunt verdedigt tegen kritiek.
Hoe schrijf je een Argumenterende tekst?
Hoe schrijf je een betoog?
- De inleiding. In de inleiding van een betoog introduceer je, net als in alle andere teksten, het onderwerp.
- De kern. In de kern van je betoog behandel je per alinea een argument voor je standpunt.
- Het slot. In het slot van je betoog noem je nogmaals kort je argumenten voor je standpunt.
Wat is een standpunt tekenen?
de plaats van waaruit iets wordt bekeken en in beeld wordt gebracht, bijvoorbeeld door een foto of tekening.