Hoe duur is een SSL certificaat?

Hoe duur is een SSL certificaat?

In principe zijn er 3 type SSL certificaten. Een eenvoudige kost tussen de € 50,- en € 100,- per jaar. Dan heb je een wildcard certificaat, dat geschikt is voor subdomeinen. De kosten van een wildcard zijn tussen de € 100,- en € 250,-.

Hoe kom ik aan een gratis SSL certificaat?

De beste manier om een gratis SSL-certificaat aan te vragen is via SSLForFree.com. Op die website kun je een gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt krijgen. Let’s Encrypt is een gratis dienst van de Internet Security Research Group (ISRG).

Hoe krijg je een SSL certificaat?

Een SSL certificaat aanvragen moet gedaan worden door de eigenaar van de website bij een certificaatautoriteit (zoals bijv. Comodo). Daarna kan de webhosting provider het SSL certificaat installeren in het juiste pakket op de server.

Wat is het nut van een SSL certificaat?

Een SSL-certificaat is een encryptieprotocol dat de data versleutelt, waardoor het voor cybercriminelen vrijwel niet mogelijk is om gegevens van jouw bezoekers te achterhalen.

Waar koop ik een SSL certificaat?

Vergelijk SSL-prijzen

SSL Provider Single Domain (DV) Organization Validated (OV)
SSL.com $ 36.75 / jaar * $ 48.40 / jaar
Namecheap $ 5.99 / jaar $ 52.88 / jaar
TheSSLStore $ 14.21 / jaar $ 30.40 / jaar
GoDaddy $ 63.99 / jaar $ 159.99 / jaar

Wat voor SSL certificaat heb ik nodig?

Voor websites en webshops van bedrijven raden wij het Extended Validation SSL-certificaat aan. Zoals de naam al aangeeft, vraagt dit certificaat om een uitgebreide validatie. Om zeker te zijn over de betrouwbaarheid van de organisatie, wordt er een handmatige bedrijfscheck gedaan.

Hoe krijg ik https op mijn website?

Om je website naar https over te zetten heb je een SSL certificaat nodig. Je kunt dit certificaat gratis of betaald verkrijgen bij je webhost of een externe partij die SSL certificaten levert.

Heb ik een SSL certificaat?

Naast het slotje, herken je een SSL-certificaat aan de ‘https’ in de URL, in plaats van ‘http’. In sommige adresbalken zie je ook de naam van de organisatie (zoals bij ons). Bij deze websites is er sprake van een Extended Validation (EV) SSL-certificaat.

Is SSL noodzakelijk?

Een SSL-certificaat is nodig om alle data die verstuurd wordt tussen een website bezoeker en de webserver te versleutelen. Wanneer er data onderschept wordt is deze door de versleuteling onleesbaar. Het certificaat is dus nodig voor een beveiligde verbinding tussen browser en webserver.

Wat voor SSL-certificaat heb ik nodig?

Hoe maak je een certificaat?

Open dan bijvoorbeeld Word, ga naar Bestand, Nieuw en typ bovenin “certificaat”. Druk vervolgens op Enter of klik op het vergrootglas. Je krijgt dan een flink aantal voorbeelden te zien, kies een certificaat uit dat je mooi vindt, klik erop en kies vervolgens voor Maken. Meestal valt er van alles aan te passen.

Waar koop ik een SSL-certificaat?

https://www.youtube.com/watch?v=aHPKWjTmDEU