Inhoudsopgave
Hoe doe je bandages om bij paarden?
Hoe te beginnen Ga naast het been van je paard staan en leg de lap ter hoogte van de voorknie tot en met de kogel. Laat de kortste kant van de onderlap omhoog wijzen. Met de lange kant omwikkel je het been. Wikkel vervolgens de onderlap met de klok mee om het been.
Waarom Stalbandages?
Het voordeel van stalbandages is dat je veel tegendruk op het been kan geven waardoor je vochtophoping en dikke benen voorkomt. Controleer wel regelmatig of de temperatuur niet te hoog oploopt onder de bandages en kies er anders voor om alleen ’s nachts stalbandages om te doen.
Waarom springschoenen bij paarden?
Springschoenen zijn ervoor om het aftrappen van de voorijzers te voorkomen. Sommige paarden lopen zo ruim van achter dat ze hun eigen ijzers van de voorbenen eraf lopen. Ook worden springschoenen gebruikt om de hoef en hoefballen te beschermen tijdens het springen. Je maakt de springschoenen om de hoef heen vast.
Waarom Onderlappen onder bandages?
Onderbandages en onderlappen zorgen in eerste instantie voor een goede drukverdeling van de bandage. Daarnaast hebben ze en schokabsorberende functie en geven ze extra bescherming. Ze nemen zweet en vocht op en zijn super comfortabel.
Waar zijn bandages voor paard?
Het verbinden van wonden gebeurt bij voorkeur met bandages, of wanneer je een zwelling wilt tegengaan. Dan geeft een bandage tegendruk zodat het been niet ‘vol loopt’. Ook tijdens bijvoorbeeld transport kunnen bandages bescherming geven tegen beschadigingen van buitenaf.”
Waar gebruik je springschoenen voor?
Hoe moeten springschoenen zitten?
Aan de achterkant van de hoef hoort de springschoen net over de hoef heen te vallen, zodat het optimale bescherming biedt aan de kroonrand en hoefbal. Het is wel van belang dat de sluiting van de springschoen aansluit en geen grote ruimte laat tussen de kogel en de springschoen.
Kun je springen met bandages?
Springen met bandages kan geen kwaad, maar zorg er wel voor dat ze goed (vast) zitten, en dat je geen paard hebt die ze er snel aftrapt, in dat geval zijn peesbeschermers veiliger.
Hoe meet je springschoenen?
In de onderstaande video wordt uitgelegd hoe je deze maten op kunt meten.
- A) Lengte: De totale hoogte van de beenbeschermer.
- B) Omvang pijp: De omtrek van de beenbeschermer ter hoogte van de pijp.
- C) Omvang kogel: De omtrek van de beenbeschermer ter hoogte van de kogel.