Inhoudsopgave
Hoe Broekzalf aanbrengen?
De zalf wordt best aangebracht aan de lies en ter hoogte van de zitbotjes. Hier wordt namelijk de meeste irritatie veroorzaakt tijdens het wielrennen, zowel bij mannen als bij vrouwen. Een goede broekzalf zal de hele dag hydrateren en moet dus niet meerdere keren aangebracht worden.
Waarom Broekenvet?
Zelfs de allerbeste fietsbroek werkt beter met broekenvet. Deze crème die je op de zeem van je broek smeert zorgt ervoor dat je langer pijnvrij blijft rijden. Dit komt simpelweg omdat de meeste fietsers hierdoor geen last krijgen van branderige wrijving/ een pijnlijke huid en open plekken op het achterwerk.
Waarom krijg ik zadelpijn?
Zadelpijn treedt op doordat zenuwen en bloedvaten in de verdrukking komen. Het vrij kleine zadel vangt immers het totale lichaamsgewicht op en dan gaan we er ook nog eens flink bij bewegen. Wat daardoor buiten druk of doofheid/tintelen ook voor schuren kan zorgen.
Welke zalf voor zadelpijn?
Om zadelpijn te voorkomen kun je gebruikmaken van chamois crème. Deze crème zorgt voor minder wrijving tussen de zeem en de billen tijdens het fietsen en gaat irritaties tegen.
Hoe breng je Chamois creme aan?
De crème wordt voor een training of lange rit op de huid aangebracht rondom het zitvlak. De crème zorgt ervoor dat de huid van het zitvlak lekker soepel blijft en minder last heeft van wrijving. Door wrijving kan je last krijgen van ontstekingen.
Hoe doe je een fietsbroek aan?
Een wielerbroek draag je zonder onderbroek eronder, anders gaat zijn werking verloren. Was je fietsbroek zo snel mogelijk na elk gebruik. Zweet is niet goed voor de zeem. Gebruik geen wasverzachter, want dat vermindert de vochtregulerende werking van sportkleding.
Hoe behandel je zadelpijn?
Zadelpijn bij beginners behandelen
- Breng wat talkpoeder aan voor het fietsen.
- Verander van fietshouding tijdens het fietsen.
- Bouw je conditie voor je zitvlak langzaam op.
- Gebruik eventueel pijnstillende crème.