Inhoudsopgave
- 1 Hoe breng je vochtwerende folie aan?
- 2 Hoe Gevelfolie plaatsen?
- 3 Welke folie gebruik je om condensvorming in de isolatie te voorkomen?
- 4 Wat is het verschil tussen dampremmende en dampdichte folie?
- 5 Welke folie onder PIR platen?
- 6 Welke folie gebruik ik bij een voorzetwand?
- 7 Hoe plaats je een dampscherm?
Hoe breng je vochtwerende folie aan?
Het stappenplan voor het aanbrengen van dampremmende folie
- Stap 1: Uitrollen folie. Zorg dat je de dampremmende folie direct op het isolatiemateriaal aanbrengt.
- Stap 2: Breng een overlap aan.
- Stap 3: Vastmaken met tape.
- Stap 4: De folie definitief vastzetten.
Hoe Gevelfolie plaatsen?
Hoe breng ik damopen folie aan op een stenen buitenmuur? Voor het plaatsen van onze uv werende gevelfolie op een stenen buitenmuur monteert u houten regelwerk op de baksteen muur. Op dit frame kan vervolgens de folie worden vastgeniet met RVS nieten. Zorg dat er om de 60 cm geniet kan worden.
Hoe Dampfolie aanbrengen?
Je plaatst een dampscherm altijd aan de warme kant van de ruimte. Wanneer je het dak isoleert, breng je het dampscherm dus als laatste aan. Isoleer je de zoldervloer, dan plaats je het dampscherm als eerste (zodat het in contact staat met de warmere kamer eronder).
Welke zijde dampremmende folie?
Om te beginnen moet u altijd dampremmende folie aanbrengen aan de binnenkant (oftewel de ‘warme zijde’) van de constructie. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld damp-open folie, dat altijd aan de buitenkant (de ‘koude zijde’) moet worden aangebracht.
Welke folie gebruik je om condensvorming in de isolatie te voorkomen?
Dampremmende folie voorkomt dat waterdamp in de isolatielaag condenseert. Door het vocht buiten de isolatielaag te houden, blijft deze droog en behoudt het zijn isolerende werking.
Wat is het verschil tussen dampremmende en dampdichte folie?
Het verschil tussen dampremmend en dampdicht is dat bij dampremmend nog wel ademen plaatsvindt en dampdicht volledig dicht is (dus niet ademend). Beiden worden aan de binnenzijde toegepast. Damp-open wordt daarentegen altijd aan de buitenzijde verwerkt.
Hoe plaats je dampdichte folie?
Een dampdichte folie aanbrengen gebeurt aan de warme zijde (aan de binnenkant) van een dak of gevel. De folie wordt onder het isolatiemateriaal geplaatst. Gebruik bij voorkeur aluminiumtape en werk met overlap.
Waar plaats je dampdichte folie?
Waar moet damp-open folie geplaatst worden? Damp-open folie brengt u altijd aan de koude kant aan en dampremmende folie aan de warme kant. Laat de folie overlappen bij de naden om te voorkomen dat er alsnog vocht in de constructie trekt via de kieren.
Welke folie onder PIR platen?
Dampremmende folie en PIR Gebruik daarom altijd de dampremmende folie om vochtproblemen te voorkomen!
Welke folie gebruik ik bij een voorzetwand?
Het isoleren van een voorzetwand In geval van een minerale wol als isolatiemateriaal, is het aan te raden een damp-open folie te plaatsen tussen de buitenmuur en de constructie. Dit dampscherm zorgt ervoor dat de isolatie van binnen wel naar buiten toe kan ademen, maar vocht kan niet van buiten naar binnen komen.
Welke folie is dampdicht?
Een dampopen folie pas je toe aan de buitenzijde van de bouwschil. Hij is dampopen, maar volledig regendicht. Het doel van deze folie is om de isolatiematerialen of de constructie delen te beschermen tegen de infiltratie van vocht. Zoals bijvoorbeeld onder een dakconstructie of in de context van houtskeletbouw.
Waar gebruik je dampremmende folie?
Wanneer dampdichte folie gebruiken? Dampdichte folie wordt ook wel dampremmende folie genoemd. Het wordt gebruikt wanneer u wilt voorkomen dat vocht van het binnenklimaat, de koudere (bovenliggende) constructie bereikt. In een woning is veel waterdamp, door onder andere ademen, koken en douchen.
Hoe plaats je een dampscherm?
Correcte plaatsing
- Plaats een dampscherm steeds aan de warme zijde.
- Het dampscherm moet lucht- en dampdicht zijn.
- Vul de ruimte tussen het onderdak en het dampscherm volledig op met isolatiemateriaal.
- Verlijm het dampscherm strak en nauwkeurig met luchtdichte mastiek of hecht het met voldoende nietjes vast.