Inhoudsopgave
Hoe breed moet een Glaslat zijn?
Glasband om het glas te beschermen In de breedte van het glasband heb je de keuze tussen 6 of 9 millimeter. Dit is weer afhankelijk hoe breed de glaslatten zijn en de ruimte die beschikbaar is in het kozijn.
Hoe dik is dubbel glas?
De dikte staat altijd aangegeven in millimeters. Dat wil zeggen: de dikte van het buitenste glas is 5 mm. De tussenruimte (spouw) is 15 mm en de dikte van het binnenste glas is 4 mm. Deze dikte van dubbel glas komt voor bij gewoon dubbel glas, HR+ en HR++ glas. Standaard dubbel glas heeft minder dikte.
Welk dubbel glas heb ik nodig?
Welk soort dubbel glas kiezen Wat het beste dubbelglas is kan per huishouden verschillen. Aan te raden is om voor minimaal HR++ te kiezen, dit is een uitstekende glassoort en niet voor niets erg geliefd en populair. Wanneer je zoveel mogelijk wilt besparen op energiekosten, dan is HR+++ de beste glassoort.
Hoe diep zit glas in het kozijn?
Als u een bestaande ruit wilt vervangen, meet dan de maat van de ruit die u daadwerkelijk ziet, aan de binnenkant van het kozijn Dit heet de dagmaat. Tel daarbij 24 mm op om de juiste te bestellen glasmaat te berekenen. Deze 24 mm is de ruimte die nodig is zodat het glas in de sponning valt en er ventilatie is.
Welke dikte glas heb ik nodig?
Bepaal eerst de oppervlakte die je nodig hebt voor het glas. Bij grotere oppervlakten van meer dan 10 m2 heb je een minimale glasdikte van 30 mm nodig. Bij oppervlakten van 3 m2 heb je niet meer dan 24 mm glasdikte nodig. Ten tweede bepaal je de mate van isolatie die je wil hebben.
Welke Glaslat gebruiken?
Glaslatten recht en schuin Standaard glaslatten plaats je aan de bovenkant en zijkanten van een raam. Je kunt hier kiezen tussen schuine en rechte lat. Je kiest hier wat je mooi vindt, of wat er bijvoorbeeld bij andere ramen reeds gebruikt is. Schuine latten hebben ook een betere afwatering.
Hoeveel mm is HR ++ glas?
De gemiddelde dikte van HR++ glas is 26 millimeter. Geluidswerend HR++ (6/15/55.2*)
Welke type glassoorten zijn er en wat is het verschil?
Bij standaard dubbel glas, een ouderwets soort isolatieglas, zit er tussen de 2 glasplaten een laag lucht. Bij HR glas is dat edelgas. Elk isolerend glas verbetert de warmte-isolatie van je woning, maar HR++ glas heeft de beste prijs/prestatieverhouding.