Hoe betrouwbaar is een thuis soa-test?

Hoe betrouwbaar is een thuis soa-test?

De betrouwbaarheid van de soa thuistest De betrouwbaarheid van de thuistest is vaker niet goed dan wel goed. Bij een gecombineerd onderzoek van SOA-Aids Nederland en het RIVM bleek dat slechts 25% van de aangeboden testen voldoende tot goed scoorden op betrouwbaarheid.

Hoe werkt een soa test thuis?

Hoe werkt het? Met de SOA-thuistest word je getest op chlamydia en gonorroe. Bij mannen is dit via een urineonderzoek en bij vrouwen via een uitstrijkje uit de vagina. Het is belangrijk dat je de hele bijsluiter van de testbox zorgvuldig leest, voordat je met de test start.

Hoe zelftest chlamydia?

Je kunt een uitstrijkje van je vagina krijgen om te testen of je chlamydia, gonorroe of trichomonas hebt. Je kunt dit zelf doen: Je krijgt van de arts of verpleegkundige een wattenstaafje in een buisje. Het uitstrijkje kun je doen op het toilet in de huisartspraktijk of GGD.

Hoe werkt een chlamydia zelftest?

Hoe werkt de zelftest? De chlamydia zelftest is een eenvoudig uit te voeren test waarbij je een sample neemt door middel van een wattenstaafje. De resultaten van de test zijn net zo betrouwbaar als testen die door een laboratorium worden uitgevoerd.

Hoe doe je een zelftest soa?

Je krijgt van de arts of verpleegkundige een wattenstaafje in een buisje. Het uitstrijkje kun je doen op het toilet in de huisartspraktijk of GGD. Je gaat met het wattenstaafje bij je vagina naar binnen en strijkt 10 seconden over de wand van je vagina. Het staafje doe je daarna terug in het buisje.

Hoe diep chlamydia test?

Belangrijk bij afname is dat de wattenstaaf ongeveer 5 cm in de vagina wordt ingebracht. Door de wattenstaaf iets rond te draaien test je optimaal. De pcr test die wordt gedaan op chlamydia en gonorroe is super gevoelig. De aanwezigheid van een chlamydia of gonorroe bacterie deeltje wordt hierdoor altijd opgemerkt.