Hoe betaal ik een buitenlandse bekeuring?

Hoe betaal ik een buitenlandse bekeuring?

Niet betalen van de boete Een boete (uit de Europese Unie) kan uiteindelijk in Nederland door het CJIB worden geïnd. Als je niet betaalt, kan je naam opgenomen worden in het buitenlandse opsporingsregister. Bij bijvoorbeeld de grens of een verkeerscontrole kun je staande worden gehouden en alsnog moeten betalen.

Hoe kun je zien of je een parkeerboete hebt?

Ga naar het Digitaal Loket In het Digitaal Loket kunt u controleren of u echt een verkeersboete moet betalen. Via de button Digitaal Loket rechtsboven op deze pagina kunt u met uw DigiD-gegevens inloggen in het Digitaal Loket. Hebt u een leaseauto? Dan kunt u in het Digitaal Loket de boete op kenteken opzoeken.

Hoe in hoger beroep gaan boete?

U kunt in beroep gaan bij de rechter via het Digitaal Loket Verkeer (om.nlU verlaat Rechtspraak.nl) of u kunt zelf een beroepschrift (een brief) schrijven en opsturen. Zet in de brief: uw naam, adres, woonplaats, geboortedatum (inclusief geboortejaar) en geboorteplaats.

Wat gebeurd er als je een Duitse boete niet betaald?

Wanneer de betaling uitblijft, bijvoorbeeld omdat je betwist de overtreding te hebben begaan, dan wordt de Verwarnung omgezet naar een Bußgeldbescheid, met als gevolg een hoger boetebedrag.

Wat gebeurt er als je een Duitse boete niet betaald?

Betaalt u niet of te laat dan krijgt u een brief (=Anhörungsbogen) thuisgestuurd. Hierop moet u reageren want Duitsland achterhaalt hiermee de gegevens van de overtreder. In Duitsland betaalt de bestuurder de boete, niet de eigenaar. Zat u niet achter het stuur, vul dan de gegevens in van de persoon die wel reed.

Kun je zien of je een boete hebt?

Ga dan naar mijn.overheid.nl. Hiervoor hebt u wel DigiD nodig.

Kan je je eerste boete kwijtschelden?

Jij kan de boete zelf niet kwijtschelden. Nee heb je en ja kun je misschien krijgen door bezwaar aan te tekenen tegen de boete.