Hoe bereken je MO en MK uit?

Hoe bereken je MO en MK uit?

De winst van een onderneming is namelijk maximaal als de marginale opbrengst (MO) gelijk is aan de marginale kosten (MK): MO = MK. Wanneer de marginale kosten namelijk hoger zijn dan de marginale opbrengst (MK > MO), zijn extra producten verliesgevend, dus moet de afzet worden verkleind voor meer winst.

Hoe stel je een MK lijn op?

De marginale kosten zijn de extra kosten die je hebt als je een product extra verkoopt. De marginale kosten kan je berekenen door de extra totale kosten te delen door het aantal extra verkochte producten.

Waarom is MO niet gelijk aan Go?

Bij volkomen concurrentie loopt de prijsafzetlijn horizontaal omdat de ondernemer geen invloed heeft op de prijs. De prijs (P) is daarom gelijk aan de gemiddelde opbrengst (GO). Elk extra verkocht product levert dezelfde opbrengst op, ook wel marginale opbrengst (MO). Daarom geldt bij deze marktvorm: P = GO = MO.

Hoe reken je marginale kosten uit?

Om de marginale kosten te kunnen berekenen, moet je de verandering in de totale kosten delen door de verandering in het aantal geproduceerde items.

Hoe werkt MO MK?

De totale winst is het verschil tussen de totale opbrengst en de totale kosten. De totale winst is maximaal wanneer de marginale opbrengst (MO) gelijk is aan de marginale kosten (MK).

Wat is de GTK lijn?

De GTK bestaat uit de variabele kosten per stuk (gelijk aan de MK) en de constante kosten per stuk (GCK). Omdat er altijd constante kosten per stuk zijn, hoe klein ook, zal de GTK lijn altijd boven de MK lijn liggen.

Waarom is P MO go?

p = GO = MO Wanneer je zegt dat de individuele aanbieder geen invloed heeft op de prijs op de markt, betekent dit twee dingen: De aanbieder biedt altijd aan voor de evenwichtsprijs. De aanbieder biedt al zijn producten aan voor de evenwichtsprijs, ongeacht de hoeveelheid.

Welke lijn is Prijsafzetlijn?

Bij prijsvariatie of prijszetting is de prijsafzetlijn een dalende lijn. De evenwichtsprijs is P bij de gevraagde en aangeboden hoeveelheid H. Het aanbod neemt toe. Als er meer aanbieders op de markt komen, verschuift de collectieve aanbodlijn naar rechts.