Inhoudsopgave
Hoe bereken je de reactietijd?
Met andere woorden de tijd die je nodig hebt tussen wanneer je het gevaar ziet en wanneer je actie onderneemt door op het rempedaal te drukken. Om de reactietijd te berekenen deel je je aantal kilometers door 10 en vermenigvuldig je dan getal met 3. Dus 100 km/u / 10 x 3 = 30 meter.
Wat wordt bedoeld met Reactieafstand?
De reactieweg is de afstand die een voertuig aflegt tussen het moment dat de bestuurder het signaal krijgt om te stoppen en het moment dat daadwerkelijk geremd wordt.
Wat heeft invloed op de Reactieafstand?
De afstand s in meters, de snelheid v in m/s en de tijd t in seconden. Factoren die van invloed zijn op de reactieafstand zijn de snelheid van het voertuig en zaken die de bestuurder belemmeren om snel te reageren. Drank, drugs, muziek, bellen, video kijken of een gesprek zorgen dat een bestuurder langzamer reageert.
Wat is de reactietijd van een remweg?
Om de reactietijd te berekenen, deel je je aantal kilometers door 0 en vermenigvuldig je dan getal met 3. Bijvoorbeeld : je rijdt aan 100 km, dit delen door 10 is 10 maal 3, dus reactietijd is 30 meter. 100:10 =10, 10×3 = 30. Voor de remweg geldt de regel : hoe sneller je rijdt hoe langer je remweg.
Hoe langer is de reactieafstand tijdens de reactietijd?
Hoe sneller je rijdt, hoe groter de afstand wordt die tijdens de reactietijd wordt afgelegd en hoe langer de reactieafstand. Bij 50 km/uur is de reactieafstand bijvoorbeeld 15 meter; Bij 90 km/uur 27 meter; Bij 120 km/uur 36 meter, nog voor je het rempedaal hebt ingedrukt.
Wat is de reactieafstand bij 50 km/uur?
Bij 50 km/uur is de reactieafstand bijvoorbeeld 15 meter; Bij 90 km/uur 27 meter; Bij 120 km/uur 36 meter, nog voor je het rempedaal hebt ingedrukt.
Wat is de reactietijd van een bestuurder op de remweg?
In de ‘remweg’ zit bovendien de ‘reactietijd’ van de bestuurder. Een alerte bestuurder heeft een reactietijd van ongeveer één seconde om op de rem te trappen.Bij een snelheid van 50 km/uur leg je dus al 14 meter af voordat je voertuig afremt.