Hoe baby in co-sleeper leggen?
Een cosleeper wordt met een open zijde aan het ouderlijk bed vastgezet. Zo kun je altijd een oogje in het zeil houden, kun je de baby makkelijker oppakken om deze te troosten en om je baby te voeden.
Waarom Co Sleeping?
Hoewel deskundigen verdeeld zijn over de co-sleeper, is hij veiliger dan het ouderlijk bed, omdat je baby een eigen slaapoppervlak heeft. Bovendien ligt je kleine dan ook dichtbij en kan je hem snel troosten, voeden of gewoon even aanraken, doordat je één zijkant makkelijk kan laten zakken.
Wat doe je in een co-sleeper?
Aanschuifbedjes of co-sleepers zijn bedjes die aan één kant open kunnen, en die je aan je eigen bed kunt bevestigen. Zo heb je je baby vlak bij je, maar ligt hij toch op een eigen plek. Doordat het bedje aan jouw kant open is of open kan, is je baby makkelijk bereikbaar. Bijvoorbeeld om borstvoeding te geven.
Waarom geen co-sleeper?
Houd er rekening mee dat (bijbehorende) hoofdbeschermers de ademhaling van je baby belemmeren. Gebruik géén co-sleepers voor tweelingen. Meer dan één kind in een bedje vergroot het risico op wiegendood. Schakel over naar een groter/hoger bedje zodra je baby probeert te zitten of staan.
Waarom wil baby niet in eigen bed slapen?
Er zijn ook baby’s die eerst goed slapen in een eigen bed, maar dan ineens niet meer. Dit kan verschillende oorzaken hebben: oververmoeidheid of juist niet moe genoeg zijn, je baby is overprikkeld of er klopt iets niet aan de slaapomgeving.
Waarom baby op eigen kamer?
In Nederland wordt het aangeraden om de baby in de eerste zes maanden van het leven in de kamer van de ouders te laten slapen (ook wel room-sharing genoemd), omdat dit het risico op wiegendood bijna halveert.
Kan een co-sleeper aan boxspring?
Snuzpod 4 co sleeper De Snuzpod 4 is uitermate geschikt voor boxspring bedden, omdat deze verstelbaar is tot een hoogte van 73 cm. Bij de Snuzpod zitten altijd 4 riempjes; 2 korte riempjes en 2 lange riempjes. De korte riempjes zijn voor een lattenbodem bed.