Hoe Adresseer je een brief aan de gemeenteraad?

Hoe Adresseer je een brief aan de gemeenteraad?

Uw naam en de inhoud van de brief zijn voor iedereen te lezen. Voor raadsleden, maar ook voor journalisten, uw buren en iedereen die op de website komt. Daarnaast is het belangrijk om in uw brief een vraag te stellen. U kunt ook een verzoek aan de raad doen.

Hoe schrijf je de gemeenteraad aan?

De correcte spelling is gemeenteraad, met kleine letter. Namen van instanties en bestuursorganen die niet uniek zijn, schrijven we met een kleine letter. Het gaat dan om soortnamen.

Hoe begin je een brief aan de gemeente?

– De aanspreking begint met een hoofdletter. – Na de aanspreking schrijft u een komma. – Wees in de aanhef zo precies mogelijk: gebruik liever Geachte mevrouw Jansen dan Geachte heer of mevrouw. Die laatste aanhef is alleen geschikt als niet te achterhalen is wie de brief zal lezen.

Hoe Adresseer je een bedrijf?

Als je de naam van de ontvanger kent, gebruik je die ook in de aanhef. Bij geachte past de achternaam het best: Geachte heer Winkel, Geachte mevrouw Amrani. Bij een informele aanhef past een voornaam beter: Beste Tim, Dag Soumaya. Sommigen combineren voor- en achternaam: Geachte Tim Winkel, Beste Soumaya Amrani.

Hoe schrijf je B&W aan?

De afkorting van burgemeester en wethouders wordt wel met hoofdletters geschreven: B en W.

Hoe schrijf je B&W?

B en W. De afkorting van ‘burgemeester en wethouders’ is van oudsher wél met hoofdletters: college van B en W. Naast college van B en W komt geregeld de notatie college van B & W voor, met een ampersand (&). Het heeft de voorkeur om en te schrijven.

Hoe een envelop invullen?

Op de voorkant schrijf je de naam en het adres van de persoon of het bedrijf. Daar gaat de brief naartoe. Op de achterkant schrijf je je eigen naam en adres.

Hoe schrijf je een aanhef naar een bedrijf?

Als u de naam en het geslacht van de geadresseerde weet, is de beste aanhef in een zakelijke brief of e-mail Geachte heer + de achternaam of Geachte mevrouw + de achternaam. Als u het geslacht niet weet, is onder meer Geachte heer of mevrouw + de achternaam gebruikelijk.