Inhoudsopgave
Hoe accepteer je je verleden?
Je kunt het verleden enkel accepteren. Alles wat geweest is behoort tot het verleden, daar kun je niets meer aan veranderen. Geen schuldgevoelens, geen spijt, geen pijn of haat, enkel acceptatie. Door te accepteren dat het bij je verleden hoort kun je het loslaten en kost het niet langer nog energie in het heden.
Waarom blijf ik hangen in het verleden?
Blijven hangen in het verleden zorgt ervoor dat je vast zit en kan zelfs zorgen voor depressies, aangezien we het verleden nooit terug kunnen krijgen. Het verleden kan ons waardevolle en harde lessen bieden, maar daar blijven hangen betekent dat we ons leven op pauze zetten.
Kan je het verleden veranderen?
“Je kunt het verleden niet veranderen, vergeten of verwijderen. Je kunt het alleen accepteren.” Een veel gehoord gezegde. Is dat zo? De eerste zogenaamde wijsheid wordt vaak gehoord als mensen het hebben over tegenslag in het leven.
Hoe kun je het verleden vergeten?
Vergeef en vergeet. In plaats van stil te blijven staan bij de veroorzaker van je pijn, kun je hen beter vergeven. Focus op het nu en laat alle schuldgevoelens of pijn die je voelt los. Als er iemand in je verleden is die je pijn heeft gedaan, kies er dan voor om te vergeven en vergeten.
Hoe kan je iemand een plekje geven?
Iets een “plek” geven zoals men het noemt, wanneer heb je dat gedaan? Feitelijk als het geen invloed meer heeft op je leven. Als je er tegenaan kunt kijken als een gegeven. Een herinnering en het niet meer doorspeelt in je leven en waarbij je je absoluut niet schuldig voelt.
Wat als je het verleden niet los kan laten?
Oefening baart kunst Dit is een nieuwe manier van omgaan met onprettige gevoelens en doorloop je keer op keer. Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker het wordt en je zult steeds meer innerlijke rust ervaren doordat het onprettige gevoel en het verleden jou loslaat. Het zet zich niet meer vast in je lichaam.
Hoe vergeet je iets waar je spijt van hebt?
Vaak hebben mensen spijt van de dingen die ze juist niet hebben gedaan. Probeer het huidige moment te waarderen en naar de positieve dingen te kijken. Noteer de mooie, positieve dingen eens op papier. Aan veel dingen zitten voor- en nadelen en bij spijt zien we vooral de nadelen.
Hoe kun je iets een plekje geven bij verdriet?
In koestering kun je zien wat er was en ook wat er nu is. Welke inzicht en wijsheid deze situatie je geeft. Als je het gevecht tegen de situatie of de persoon opgeeft dan is er licht. En daarmee zet je die persoon ook in het licht in plaats van de duisternis.
Heb je het al een plekje gegeven?
En de veelgebruikte termen in periodes van rouw suggereren dat wel: verwerken, loslaten, en de ergste: een plekje geven. Alsof het over gaat. Weggestopt kan worden. Deze termen worden nog steeds veelvuldig gebruikt.