Heeft stress invloed op suikerspiegel?

Heeft stress invloed op suikerspiegel?

Bij stress komen er extra hormonen in je lichaam. De chronische verhoging van stresshormonen zorgt er waarschijnlijk voor dat het lichaam minder goed reageert op insuline. Daardoor raakt de bloedsuikerspiegel van slag. Mensen met veel stress kunnen vatbaarder zijn om diabetes te krijgen.

Hoe herken je zenuwschade?

Door de zenuwschade kunt u klachten krijgen als: het gevoel ‘op watten te lopen’ een kriebelend gevoel in de huid. brandende en schietende pijnen.

Hoe langer de concentratie bloedglucose is verhoogd hoe erger de klachten worden?

We hebben al gesproken over de vroege klachten van dorst, veel drinken en plassen, moeheid of lusteloosheid, prikkelbaarheid en wazig zien. Hoe hoger de bloedglucose, en hoe langer verhoogd, hoe meer klachten. Bij langdurige hyperglycemie bestaat een grotere kans op infecties, jeuk en slecht helende wondjes.

Wat heeft invloed op suikerspiegel?

Het verband tussen voeding en je bloedsuikerspiegel De bloedsuikerspiegel komt door het teveel aan insuline dan onder de normale waarden, met als gevolg dat je lichaam weer vraagt om snelle suikers. Als je vaak snel na het eten alweer trek hebt, kan dat er op duiden dat de bloedsuikerspiegel te snel stijgt en daalt.

Wat te doen bij een te hoog glucosegehalte?

Wat kan ik zelf doen bij een te hoge bloedsuiker bij diabetes?

  1. Controleer of uw bloedsuiker inderdaad te hoog is. U meet uw bloedsuiker zelf.
  2. Blijf uw medicijnen nemen.
  3. Drink genoeg: 1,5 tot 2 liter per dag.
  4. Probeer gezond te eten.
  5. Bij koorts, overgeven of diarree: drink extra veel.

Wat gebeurt er als het glucosegehalte te hoog staat?

Dit kunt u merken aan veel jeuk, door ontstekingen, hoofdpijn, zwakker voelen en minder spierkracht hebben, moeite met ademen, uitdrogingsverschijnselen en braken. Wordt de bloedsuikerwaarde echt veel te hoog, dan kunt u flauwvallen, bewusteloos raken of zelfs in een coma raken en overlijden.