Heeft mijn baby herpes?

Heeft mijn baby herpes?

Uw kind wordt ziek en krijgt pijnlijke blaasjes in en rond de mond. Het komt vooral voor bij jonge kinderen, meestal in de leeftijd van 6 maanden tot 5 jaar. Een mondontsteking door herpes is meestal niet ernstig en gaat vanzelf over. Het is wel besmettelijk.

Hoe weet ik of mijn baby besmet is met herpes?

Je herkent een koortslip aan de blaasjes op de lippen. In de met vocht gevulde blaasjes zit het herpesvirus.

Kun je kinderen krijgen met herpes?

Herpes. Herpes Genitalis: Draagsters van het virus kunnen hun kind besmetten als zij voor het eerst blaasjes (primo infectie) rond de vagina hebben op het moment van de bevalling. In dat geval kan de baby tijdens de bevalling besmet raken en kan een keizersnede noodzakelijk zijn.

Kan herpes dodelijk zijn?

Herpes is niet gevaarlijk. Je kunt er niet aan doodgaan of hele erge klachten van krijgen. Maar de klachten zijn wel vervelend. Blaasjes of zweertjes kunnen pijn doen in of op je vagina, penis of anus.

Hoe komt een baby aan herpes?

besmetting na de geboorte met het Herpes simplex virus door iemand met een koortslip. Baby’s kunnen deze infectie alleen krijgen als ze geen antistoffen hebben gekregen van hun moeder. Als de moeder geregeld een koortslip heeft, dan heeft ze al vaker contact gehad met het virus en antistoffen aangemaakt.

Wat te doen met koortslip als je een baby heb?

Tips om koortslip bij baby te voorkomen

  1. Geef je baby geen kusjes.
  2. Draag een mondkapje bij direct contact.
  3. Controleer bij borstvoeding op blaasjes.
  4. Zorg voor een goede hygiƫne.
  5. Voorkom overbrengen van speeksel.
  6. Behandel je koortslip.
  7. Stel kraambezoek uit bij een koortslip.

Wat als moeder koortslip heeft?

Als een moeder voor het eerst een koortslip heeft, moet zij voorkomen dat haar pasgeborene in direct contact komt met de actieve koortslip. het advies is regelmatig de handen te wassen.