Hebben hobbykippen ook ophokplicht?

Hebben hobbykippen ook ophokplicht?

Waar krijgen houders van hobbykippen mee te maken als er een uitbraak is van hoogpathogene vogelgriep? Voor houders van hobbypluimvee geldt geen algemene ophokplicht, maar een afschermplicht. Als de dreiging van vogelgriep groot is, dan kan die afschermplicht landelijk worden ingesteld.

Waar geldt de ophokplicht?

Er geldt sinds 26 oktober 2021 een landelijke ophokplicht voor pluimveebedrijven. Dat betekent dat alle commerciële houders hun dieren moeten ophokken. Bekijk wat de ophokplicht inhoudt. De NVWA ziet erop toe dat pluimveehouders zich aan deze ophokplicht houden.

Wat kost een Pluimveerecht?

Actueel

Kooprechten Leaserechten
Laatste wijziging 01-04-2022 16:00 29-03-2022 11:30
Gemiddelde prijs 9,45 €
Totaal 98.132,00 Eenheden 139.500,00 Eenheden
De goedkoopste Kooprechten De goedkoopste Leaserechten

Is ophokplicht nog nodig?

In het hele land, ook voor particulieren.

Waar vervoersverbod pluimvee?

In een straal van 10 kilometer liggen 228 pluimveebedrijven, maar het vervoersverbod dat wordt ingesteld geldt voor de hele ‘regio 10’. Die beslaat een veel groter gebied en loopt van Utrecht tot Deventer.

Hoe lang nog ophokplicht voor kippen?

Sinds 15 november 2021 moet pluimvee van hobbyhouders worden opgehokt of afgeschermd met behulp van netten. Deze ophokplicht duurt zeker tot het voorjaar 2022.

Hoe lang ophokplicht Belgie?

Terug naar Actualiteit >Nieuwe ophokplicht vanaf 15 november 2021. Wegens de toenemende besmetting van de vogelgriep bij pluimvee, werd er beslist dat er vanaf 15 november 2021 opnieuw een ophokplicht geldt voor zowel bedrijven als voor hobbyisten.

Hoe lang duurt de ophokplicht voor pluimvee?

Hoe lang duurt de ophokplicht nog? Zolang de vogelgriep de ronde blijft doen, doe je er goed aan om je dieren te beschermen én om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Is er nog ophokplicht in Nederland?

Er geldt een landelijke ophokplicht en afschermplicht vanaf 26 oktober 2021 vanaf 12:00 uur. Deze maatregelen blijven ook gelden: Verdenkingen van vogelgriep moeten gemeld worden. Strooisel op eenden- en kalkoenbedrijven moet afgedekt zijn.

Hoeveel pluimveerechten nodig?

Eén pluimvee-eenheid (PE) komt overeen met 0,5 kg fosfaat(productie), ofwel 1 leghen. Een vleeskuiken produceert (op jaarbasis) minder fosfaat, daarvoor heeft u als pluimveehouder maar 0,48 PE nodig. Houdt u minder dan 250 pluimvee-eenheden, dan heeft u geen pluimveerechten nodig.

Hoeveel pluimveerechten voor vleeskuikens?

Pluimveerechten zijn gebaseerd op de hoeveelheid fosfaat die een kip per jaar in de mest uitscheidt. 1 pluimvee-eenheid (PE) komt sinds 2006 overeen met 0,5 kg fosfaat(productie), ofwel 1 legkip. Een vleeskuiken produceert (op jaarbasis) minder fosfaat, daarvoor heeft een pluimveehouder maar 0,48 PE nodig.

Is er nog ophokplicht in België?

Sinds 15 november 2021 zijn de volgende preventieve maatregelen van kracht: Pluimvee van professionele houders en van hobbyhouders, met uitzondering van loopvogels, moet worden opgehokt of afgeschermd (met behulp van netten). Alle pluimvee en vogels moeten binnen (of onder netten) moeten worden gevoederd en gedrenkt.