Heb je nog afscheiding na baarmoederverwijdering?

Heb je nog afscheiding na baarmoederverwijdering?

Het is normaal dat u wat meer dikkige, witte afscheiding heeft gedurende 4 tot 6 weken na de operatie. Tot een paar weken na de operatie kunt u ook wat bloederige afscheiding hebben. Dit bloed is vaak bruinig van kleur. Na enkele weken kunt u via de schede hechtingen verliezen.

Hoe lang opgezette buik na baarmoederverwijdering?

Lichamelijke klachten: Ook kunt u een opgeblazen gevoel hebben in de buik. Dit gaat na een paar dagen vanzelf over. Verder kunt u zich nog wat suf en moe voelen, luister goed naar uw lichaam. Het principe is, doe elke dag iets meer!

Welke klachten na baarmoederverwijdering?

Na de operatie kan er op korte termijn sprake zijn van een wondinfectie of een bloeding (inwendig of uitwendig). Bij koorts en/of buikpijn vindt dan ook aanvullend onderzoek plaats door de zaalarts of gynaecoloog. Op de langere termijn kunnen er in de buik verklevingen (adhesies) ontstaan. Dit kan voor buikpijn zorgen.

Wat is een Adnexextirpatie?

Leefregels na het verwijderen van de eierstok(ken) en eileider(s) (laparoscopische adnex extirpatie) Uw eierstok(ken) en eileider(s) zijn verwijderd. Dit wordt ook wel een laparoscopische adnex extirpatie genoemd.

Hoe lang pijn na baarmoederverwijdering?

Herstel na de operatie Na een laparoscopische operatie kan dit zelfs al eerder zijn. Na 6 weken is het herstel echter ook nog niet volledig. De hersteltijd kan tot veel langer duren (tot wel 6 maanden), dat betekent dat u ook heel lang kan voelen dat er een operatie heeft plaatsgevonden.

Wat te doen en laten na een baarmoederverwijdering?

Het is voor de genezing beter als er dan niets in de schede komt. Daarom zult u het advies krijgen om de eerste 6 weken na de operatie geen seksuele gemeenschap (penetratie) te hebben of tampons/een menstruatiecup te gebruiken. Het kan echter geen kwaad om al eerder seksueel opgewonden te raken of te masturberen.